Leer photoshoppen met deze online Photoshop tutorials

Door: Laura Kempenaar | 22 mei 2019 06:34

Apps & Software

Het is een dure licentie, maar nog steeds is Photoshop een van de meestgebruikte fotobewerkingsprogramma’s ter wereld. De een gebruikt het om posters te maken voor in bushokjes, terwijl een ander het simpelweg inzet om grappige memes te maken voor een forum. De mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos, maar daarvoor moet je het programma wel goed leren kennen. Met deze gratis online photoshop tutorials leer je makkelijk en snel Photoshoppen.

Er zijn een heleboel (betaalde) online manieren om Photoshop te leren, of klassikale opleidingen waar mensen in drie dagen worden klaargestoomd of wekelijks een avondje bij elkaar komen om te Photoshoppen. Natuurlijk zijn dat goede manieren om samen nog creatiever te zijn en natuurlijk bieden deze cursussen vaak goede programma’s om Photoshop helemaal je expertise te maken. Het is echter niet per se noodzakelijk dit te doen als je met Photoshop wil gaan werken, want daarvoor bieden de onderstaande mogelijkheden (met een beetje nieuwsgierigheid vanuit jezelf) tenminste alle basics die je nodig hebt.

Eduonix videohulp

Je kunt alles stapje voor stapje leren, maar sommige mensen zien Photoshop en slaan helemaal dicht. Geen wonder, want alle knoppen, mogelijkheden en menu’s kunnen overweldigend zijn. Zeker omdat Photoshop werkt met lagen, wat je in simpelere fotobewerkingsprogramma’s niet ziet. Wil je liever een wat zekerder begin met dit Adobe-programma, dan kun je ervoor kiezen naar de Eduonix videohulp te grijpen. Dit zijn 39 videotutorials waarin je alle basics van Photoshop uitgelegd krijgt. De video’s duren gemiddeld een kwartiertje per stuk en zijn een goede start van je verdere Photoshopwerk.

Adobe Photoshop Tutorials

Hoewel er een heleboel onderwijsinstellingen zijn die veel geld verdienen aan het geven van Photoshop-workshops, doet Adobe zelf ook een duit in het zakje met zijn eigen tutorials. Deze zijn gratis te vinden. Je kunt bovendien zelf zoeken wat je precies kunt gebruiken en hoe: als beginner of ervaren Photoshopper. Wil je professioneel foto’s bewerken of alleen leren hoe je de grootte van een foto verandert? De Photoshop Tutorials zijn erg uitgebreid en er staat aangegeven hoe lang elke video duurt. Het voordeel is dat er heel specifiek per onderdeel een video is gemaakt, in plaats van dat je een half uur kijkt voor een handeling van een minuut.

CreativeBloq

Het is erg handig om visueel te hebben wat er moet gebeuren, maar soms duurt het te lang om een video te kijken, of wil je de tips bijvoorbeeld even opslaan. Een geschreven tutorial is dan handiger. Op CreativeBloq kun je een heleboel tutorials vinden waarin stap voor stap wordt uitgeschreven hoe je iets maakt in Photoshop, zoals een logo of hoe je de Mixer-brush het beste kunt inzetten. Het handige aan Creativebloq is dat het ook wat verder denkt dan alleen handelingen en stapjes. Er zijn ook blogs te vinden voor Photoshop-alternatieven, welke shortcuts je nog sneller maken in Photoshop en wat er handig en minder handig is aan nieuwe updates voor het programma.

Wil je Photoshop leren met wat meer persoonlijke voorbeelden, ga dan eens naar Photoshopcafe

Photoshopcafe

Wil je Photoshop leren met wat meer persoonlijke voorbeelden, ga dan eens naar Photoshopcafe. Let hierbij wel op dat je kiest voor de gratis tutorials, want de website staat erg vol met reclame, boeken en betaalde tutorials. Er staan echter enkele pareltjes tussen de gratis exemplaren. Het fijne is dat er net als op Creativebloq in tekst wordt uitgelegd hoe het moet, maar dan met een persoonlijk sausje er overheen. Hierdoor is het mogelijk makkelijker om te begrijpen wat de bedoeling is, omdat er meer voorbeelden uit de praktijk worden genoemd.

Verwacht vooral niet van jezelf dat je in één keer een Photoshop-wizard bent. Het duurt vaak maanden om het programma goed te leren kennen en te weten welke handige knoppencombinaties je leven nog makkelijker maken. Het is vaak het meest effectief om zelf het programma veel te gebruiken en als je ergens niet uitkomt, alsnog online een korte video over die specifieke handeling op te zoeken. Zo blijf je je bovendien steeds verwonderen over wat dit bijzondere programma allemaal kan, en vooral: hoe creatief je zelf kunt zijn.

1 Reactie(s) op: Leer photoshoppen met deze online Photoshop tutorials

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 26 april 2020 16:12 gratislerenphotoshoppen
    Ik bied gratis een opleiding aan voor Photoshop. Via mijn Facebook, mijn website en mijn YouTube kanaal kan je op een leuke en op een simpele manier leren omgaan met Photoshop. Dit wordt door een team van 10 mensen geheel vrijwillig gegeven.

    http://www.gratislerenphotoshoppen.nl
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.