Lees filminfo en reviews in het Nederlands

Door: tessa-vermeulen | 23 mei 2012 12:16

Review

Ben je echt fanatiek filmliefhebber? Dan kan je nu met deze Nederlandse app, FilmFanaat, op de hoogte blijven van alle nieuwste films uit de bioscoop, de videotheek en van televisie. De applicatie biedt informatie, reviews en toplijsten.

Aangezien Moviemeter een bron aan informatie is, en zij zelf geen app heeft ontwikkelt, maken de ontwikkelaars van FilmFanaat hier naarstig gebruik van. De homepage geeft tien recent gewaardeerde films weer. Lijkt de film je direct interessant, klik deze aan, en de omgedraaide pagina geeft een korte beschrijving. Hier kan je ook meteen aangeven of de film mag worden toegevoegd aan je wensenlijst en afvinken als je hem al hebt gezien.

Via het tabblad 'zoek' krijg je onder meer toegang tot het bekijken van de reviews, geschreven door de gebruikers van Moviemeter. Toch geen inspiratie voor het vinden van de juiste film, dan kan je altijd bij 'nieuws' kijken. Hier vind je de nieuwste films in de bios, de videotheek of op televisie.

De app biedt genoeg informatie, maar is niet echt interactief. De makers geven zelf al aan dat een functie tot delen in een latere versie beschikbaar wordt, wat ook zeer aan te raden is. Daarnaast zou het fijn zijn als de app GPS integreert, zodat films 'nabij locatie' getoond kunnen worden.

Kortom

De opzet van deze film-app is goed. Er wordt veel inhoudelijk informatie geboden, er wordt een ranking aangegeven en reviews zijn zichtbaar. Toch is er nog wel werk aan de winkel om de app interactief te maken. Het integreren van sociale media en GPS kunnen hier een voorbeeld van zijn.

0 Reactie(s) op: Lees filminfo en reviews in het Nederlands

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.