Lekker wakker worden

Door: Robin Smit | 28 januari 2012 16:01

Apps & Software

Er zijn veel apps in de Appstore die beweren de kwaliteit van je nachtrust te kunnen verbeteren. MySleep is er hier een van.

Dit doet de app door meerdere functies samen te voegen. Zo is het mogelijk om de app te gebruiken als wekker of als timer om zo voor een bepaalde tijd te slapen. Binnen de app zijn veel rustgevende geluiden te selecteren om het moment van ontwaken zo aangenaam mogelijk te maken. Voor het slapen gaan kan je symbolisch een gordijntje naar beneden trekken om de nacht in te luiden. Bij het wakker worden, geeft de app onder andere nieuws een weerberichten weer.

De belangrijkste functie van de app is de mogelijkheid om per nacht bij te houden hoe lang je hebt geslapen en wat de kwaliteit was van je nachtrust. Deze informatie kan je vervolgens weergeven in een grafiek om zo op een duidelijke manier te bekijken hoe je de afgelopen tijd geslapen hebt. Of dit uiteindelijk de kwaliteit van je algehele nachtrust gaat verbeteren is te betwijfelen.

Kortom

MySleep is een app die in eerste instantie is gericht op het verbeteren van je nachtrust. Los van het feit dat de werking hiervan vrij onlogisch is, doet de app goed dienst als wekker of als timer voor tijdelijke slaap. Met rustgevende tonen en handige informatie bij het ontwaken is dit zeker een app die het overwegen waard is.