Leren en jezelf ontwikkelen met apps

Door: Stefanie Katzenbauer | 25 maart 2018 09:12

Review

Een mens is nooit te oud om te leren, het is een afgezaagd gezegde maar het is wel waar. Met onderstaande apps help je jezelf te ontwikkelen op allerlei gebieden. Maar let wel op: kennis heeft vaak een prijs.

Blinkist

Met Blinkist krijg je elke dag een korte samenvatting van inzichten uit belangrijke en veel verkochte non-fictieboeken. Ze gaan zelf voor de slogan dat je met de app vier boeken per dag kunt lezen. Elke dag krijg je gratis toegang tot één boek met een bepaald onderwerp. Je kan ervoor kiezen om deze tekst zelf te lezen of in audio te beluisteren. De premiumversie kost €6,67 per maand en je krijgt hiermee toegang tot meer dan tweeduizend titels, beschikbaar op al je apparaten. (Android/iOS)

Coursera

Met Coursera krijg je toegang tot allerlei cursussen over een breed aantal onderwerpen. Denk hierbij aan onderwerpen uit de geesteswetenschappen zoals filosofie, literatuur of geschiedenis tot aan computerwetenschap over het ontwikkelen van software of webdesign. Deze cursussen zijn afkomstig van universiteiten over de hele wereld en zijn ten alle tijden beschikbaar op je apparaten. Het enige nadeel is dat de app na de gratis proefweek behoorlijk prijzig is: €39,- per maand. (Android/iOS)

Memrise

Een nieuwe taal leren wordt makkelijker gemaakt door de app Memrise. Deze prachtig vormgegeven app maakt het leren van een nieuwe taal aantrekkelijk door middel van storytelling en spel. Je kan kiezen voor een aantal talen waarbij woorden geïllustreerd worden met memes om ze beter te onthouden. De app kost €7,11 per maand voor volledige toegang maar heeft ook genoeg gratis functies om mee aan de slag te gaan. Zo is het leren van nieuwe zinnetjes en woorden gratis en ontvang je met de pro-versie extra mogelijkheden om te leren zoals video’s, chatten met bots om je spreekvaardigheid te oefenen en ga zo maar door. (Android/iOS)

Historische kalender

De historische kalender is een fantastische app voor geschiedenisliefhebbers en voor het leren van historische triviaweetjes. Elke dag laat de app zien wat er zich die dag in de geschiedenis heeft afgespeeld maar niet alleen dat, ook maakt de app inzichtelijk welke historische personen die dag geboren zijn, welke er overleden zijn, welke herdenkingen en vieringen er in de geschiedenis plaats vonden en wat de weerextremen van die dag waren. Nog leuker is dat de gebeurtenissen doorlinken naar gerelateerde Wikipedia-artikelen waardoor elke dag een kleine geschiedenisles wordt. (Android)

Personality development

Personality development biedt Engelstalige teksten aan die gaan over allerlei aspecten van iemands persoonlijkheid, emoties en ontwikkelingen hiervan. De meeste artikelen introduceren kort een bepaald thema en geven vervolgens enkele tips om beter met bepaalde kwesties om te gaan of om verder te groeien. Het is in de app mogelijk om onbeperkt te lezen en de advertenties uit te schakelen. Dit tegen het aller redelijkste tarief van €1,59 voor drie maanden. De artikelen blijven echter gewoon gratis beschikbaar en af en toe komt er een reclame tussendoor. (Android)

TED

De TED-talks zijn bij een groot publiek bekend en met deze app kun je ze waar en wanneer je maar wil bekijken. Deze toespraken gaan over allerlei soorten onderwerpen van wetenschap tot het repareren van een gebroken hart. Ook zijn er TED-talks beschikbaar met Nederlandse ondertiteling. Je kan ervoor kiezen de speeches te bekijken of alleen te beluisteren. Er zijn ook afspeellijsten met één bepaald onderwerp ingericht waarin verschillende mensen aan het woord komen. (Android/iOS)

DailyArt

Bij DailyArt staat er elke dag één kunstwerk centraal waarbij je informatie krijgt over de titel van het werk, de maker ervan en historische achtergrond met betrekking tot de betekenis en de setting van het werk. In het archief scroll je makkelijk door de al aan bod gekomen kunstwerken maar je kan er ook voor kiezen om rustig door de week te scrollen en meteen een foto te zien van het kunstwerk. (Android/iOS)

0 Reactie(s) op: Leren en jezelf ontwikkelen met apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.