Lettervloed in Google Docs

Door: dirk-schoofs | 28 augustus 2021 14:07

How To

De online tekstverwerker Google Documenten kent verschillende lettertypen. Omdat het aanbod zo groot is, filtert Google de stijlen voor de gebruiker. Doorzoek de volledige fontbibliotheek systematisch en vind het lettertype dat je nodig hebt.

Stap 1: Meer lettertypen

Als je het lettertype in Google Documenten wilt wijzigen, gebruik je de vervolgkeuzelijst Lettertype in de werkbalk. De lijst met verschillende fonts is lang, maar is toch niet zo omvangrijk als de lijst die bij de meeste gebruikers van Microsoft Word op het scherm komt. Pas wanneer je in Google Documenten bij de lettertypen de optie Meer lettertypen selecteert, zie je de volle collectie van alle Google Fonts.

De lijst met lettertypen wordt pas indrukwekkend als je Meer lettertypen selecteert.

Stap 2: Toevoegen en wissen

In een pop-upvenster krijg je een vervolgkeuzelijst waar je lettertypen aan je gebruikslijst kunt toevoegen en weghalen. Weet je al in welk lettertype je tekst moet komen te staan, dan kun je in het zoekvak naar die naam zoeken. Op die manier vind je bijvoorbeeld het lettertype Avenir, dat niet in de basislijst staat. Klik eerst op de naam, zodat er een vinkje naast verschijnt en daarna op OK om dit lettertype toe te voegen. De wijzigingen die je aanbrengt in Mijn lettertype zul je terugvinden in de vervolgkeuzelijst van de werkbalk. Om een item uit jouw persoonlijke lijst lettertypen te verwijderen, klik je op de X ernaast. Sommige lettertypen, zoals Arial en Times New Roman, kun je niet verwijderen. Je kunt ook zoeken naar een bepaalde stijl, zoals Monospace voor lettertypen die allemaal dezelfde breedte innemen of Handschrift voor letters in een handgeschreven stijl. Daarnaast kun je lettertypes selecteren voor verschillende schrijfsystemen. Als je hier bijvoorbeeld Arabisch selecteert, dan presenteert Google Drive een mooie set lettertypen.

Zoek naar een specifiek lettertype of selecteer een van de stijlen als je niet precies weet wat je zoekt.

Stap 3: Standaardlettertype wijzigen

Ieder nieuw lettertype dat je vindt, kun je instellen als jouw persoonlijke standaardlettertype in Google Documenten. Zorg dat de stijl in de optiebalk is ingesteld op Normale tekst. Typ een paar woorden in het gewenste lettertype en markeer deze met de muisaanwijzer. Daarna kies je de opdracht Opmaak / Alineastijlen / Normale tekst en vervolgens gebruik je de opdracht Normale tekst updaten om overeen te komen. Ten slotte kies je Opmaak / Alineastijlen / Opties / Opslaan als mijn standaardstijlen.

Stel je favoriete lettertype als standaard in.

0 Reactie(s) op: Lettervloed in Google Docs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.