Leuk bedacht maar kan beter

Door: | 30 december 2011 12:12

Apps & Software

Op de iPhone muziek luisteren is een vrij standaard bezigheid. Of dat nou via de iPod is, via YouTube of Spotify. Maar voor wie nieuwe muziek wil ontdekken is de iPod-app allerminst ideaal. Hiervoor is Wall Of Sound een oplossing, maar werkt deze app ook naar behoren?

Wall Of Sound is een app waarin muziek visueel wordt weergegeven, als een muur met allerhande posters, door op de plaatjes te klikken, kan muziek afgespeeld worden. Door deze opzet ziet de app er leuk en speels uit, maar het is niet heel goed voor de overzichtelijkheid. De inhoud van Wall Of Sound bestaat voornamelijk uit muziek de in de iPod-app staat. Dat is jammer, want zo ontdek je natuurlijk weinig nieuws. In Wall Of Sound is ook nieuwe muziek te vinden, van deze nummers zijn helaas alleen previews te beluisteren, zonde. Om het hele nummer te luisteren word je gelijk doorgestuurd naar iTunes. Hier kun je het vervolgens kopen.

De meeste muziek die aangeraden wordt door Wall Of Sound staat ook in de top van iTunes, waardoor het dus veelal muziek is die de meesten al kennen. Hierdoor is deze app niet echt nuttig.

Kortom:

Wall Of Sound ziet er leuk uit, maar is niet heel overzichtelijk. Het afspelen van muziek gaat erg makkelijk, maar wil je naar iets nieuws luisteren, dan kan dat maar een schamele 30 seconden. En voor je eigen muziek werkt de iPod-app net zo goed of beter. Dit is jammer, als de 'nieuwe' nummers er volledig op stonden had deze app zeker meer nut.