Leuk, uitdagend en ziet er cool uit!

Door: peter-pool | 02 september 2011 11:00

Review

Iedereen die vroeger een Atari 2600 heeft gehad, steek even je hand op. Dat zijn er niet al te veel...hmmm. Ik bedoel die oude spelcomputer in een vieze kleur bruin met joysticks die niet veel meer waren dan eenblok met een stok en een rode knop er op.

Kijk, dat zijn al een heel stuk meer handen. De kans is groot dat je toen Space Invaders hebt gespeeld. Jij met je kanon die enorme formaties van aliens moest zien af te schieten voordat ze de aarde bereikten. De uitleg was simpeler dan het spel zelf, want je moest ijzeren zenuwen hebben om te overleven. Voor Space Invaders Infi nity Gene heeft men de hele vormgeving van de game een likje verf gegeven. Alles ziet er lekker kleurrijk doch strak en minimalistisch uit, en je hebt het idee dat je een arty farty versie van de klassieke game aan het spelen bent. Iets wat in dit geval zeker niet als kritiek bedoeld is. De besturing is simpel, maar doeltreffend. Schieten hoef je niet te doen, want dat gebeurt automatisch. Je kanon richten en bewegen doe je door met je vinger de richting op het scherm aan te geven. It's that simple.

Pareltje

De makers hebben er slim voor gezorgd dat je niet eindeloos bezig bent met een level, maar dat je er binnen een minuut of drie doorheen bent, wat de game een perfect tijdverdrijf maakt voor onderweg. Hopelijk kom je dan niet net een van de geweldige eindbazen tegen, want dan ben je hoogstwaarschijnlijk toch weer even net iets langer dan die paar minuten bezig, durven wij te voorspellen.

Kortom

Space Invaders Infinity Gene is leuk, uitdagend en ziet er cool uit. Tussen de vele vrolijke spelletjes op de iPhone en iPad is dit weer zo'n pareltje dat je gewoon binnen moet halen. Om hem uit te proberen, is er ook een gratis lite-versie die je kunt downloaden.

0 Reactie(s) op: Leuk, uitdagend en ziet er cool uit!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.