Leuke informatie voor de liefhebber van de scheepvaart

Door: menno-van-bohemen | 25 juni 2012 17:16

Apps & Software

Vliegtuigspotters kennen we wel, maar er zijn rondom havens ook genoeg liefhebbers van schepen te vinden. Zeker wanneer er grote (cruise)schepen de haven binnenvaren zijn er genoeg mensen te vinden langs de waterkant. Voor de echte geïnteresseerde van schepen is er MarineTraffic, een app die je precies laat zien welke schepen er in een bepaalde haven liggen of waar je favoriete schip vaart.

MarineTraffic zit erg eenvoudig in elkaar. Op een kaart kun je eenvoudig zoeken naar schepen in de buurt en ook is het mogelijk om te zoeken op de naam van een haven of schip. Per haven krijg je te zien welke schepen er nu liggen en wat de weersverwachting is. Ook kun je zien welke schepen verwacht worden of spoedig zullen vertrekken.

Wanneer je een specifiek schip bekijkt, dan krijg je naast foto's van het schip tevens interessante informatie. Zo kun je naast de afmetingen en maximum snelheid ook zien waar een schip zich bevind en wat de ETA (verwachte aankomsttijd) in de volgende haven is. Ook kun je de laatst bekende positie van het schip bekijken.

Kortom

MarineTraffic is een leuke app voor liefhebbers van de scheepvaart. De interface is vrij minimaal, maar de informatie in de app is actueel en informatief.

0 Reacties op: Leuke informatie voor de liefhebber van de scheepvaart

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.