Leuker dan je denkt!

Door: andries-van-helden | 05 september 2011 11:43

Apps & Software

Disc Drivin' is een turn based frisbeespel waarbij je jouw frisbee over een baan moet schuiven en - zonder er van af te vallen - zo snel mogelijk over de finish moet helpen. Dit klinkt op papier misschien saai, maar het is een stuk leuker dan je denkt.

Het schuiven van de frisbee over de racebaan doe je door simpelweg over het scherm te swipen. Hiermee bepaal je de richting van de frisbee, alsmede de snelheid die de frisbee meekrijgt. De besturing werkt erg intuïtief. De banen in het spel gaan van simpel naar pittig en bieden genoeg variatie. Het is wel jammer dat er maar zestien van zijn.

Power-ups

Tijdens het spel kun je proberen elkaar van de baan af te stoten. Je hebt echter ook een aantal beschikbare power-ups die je kunt

gebruiken om bijvoorbeeld bommen op het speelveld neer te leggen of tijdelijke snelheidsboosts te krijgen. Als je erg goed speelt is het zelfs mogelijk om meerdere power-ups in een enkele beurt te gebruiken.

De kracht van Disc Drivin' ligt voornamelijk in de online multiplayer. Je kunt in deze optie met vier mensen tegelijk spelen. Ben je aan de beurt, dan krijg je een push-bericht. Je hoeft echter niet gelijk te reageren en kan rustig de tijd nemen en je beurt spelen als het jou uitkomt. Er is ook een random opponent optie aanwezig en je kunt daarnaast tegen vrienden spelen. In dat geval is er ook een Wi-Fi en een ad-hoc-optie. De in-game chat kan te allen tijde gebruikt worden.

Kortom

Disc Drivin' is een multiplayer-game die door het originele spelconcept en de uitgebreide online opties goed uit de verf komt. Er is een gratis versie te downloaden die advertenties bevat, maar verder identiek is aan de betaalde versie. Het is jammer dat de betaalde versie niet net iets meer banen bevat en dat de banen grafisch zo weinig van elkaar verschillen. Toch is het spel zeker een aanrader, ook voor het kleine bedrag.

0 Reactie(s) op: Leuker dan je denkt!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.