Levende foto’s maak je met Enlight Pixaloop

Door: evi-maquoi | 20 januari 2020 12:53

Neem een virtueel foto-album mee op je iPad of iPhone
How To

Wellicht heb je ze al gezien: van die foto’s die gedeeltelijk bewegen. Bijvoorbeeld bij een waterval. Of bewegende wolken boven een stad. Met de app Enlight Pixaloop voeg je zelf zulke speciale effecten toe. Het is bovendien ontzettend eenvoudig!

Aan de slag

Wil je wat meer dynamiek in je foto’s? Zo gepiept via Enlight Pixaloop! Je downloadt deze app gratis via Google Play of de App Store. Wanneer je de applicatie voor het eerst gebruikt, krijg je een korte introductie van de verschillende mogelijkheden. Swipe hier doorheen en ga vervolgens verder met Dive right in. De advertentie voor Pixaloop Pro kun je gewoon wegklikken met het kruisje in de linkerbovenhoek. Je kunt de features eerst even testen met de standaardfoto die Pixaloop je aanbiedt.

Pixaloop
Experimenteer alvast even met de knoppen onderaan om te zien wat Pixaloop in zijn mars heeft.

Mooiere wolken

Uiteraard wil je met je eigen foto’s aan de slag. Tik hiervoor links bovenaan op de knop met het fotootje en geef Pixaloop toegang tot je afbeeldingen. Kies vervolgens New Project en selecteer een foto uit je verzameling. Pixaloop heeft enkele handige presets waarmee je in een handomdraai een extra dimensie aan je beeld geeft. Kies bijvoorbeeld een landschapsfoto en tik vervolgens onderaan op Sky. Pik er maar één van de vele voorbeelden uit. De app herkent meteen de bestaande wolkenpartij en vervangt deze door een bewegend alternatief.

Beweging toevoegen

Beweging toevoegen
De eenden bewegen terwijl de benen, boot en bomen statisch blijven.

Wil je zelf aan de slag? Open een nieuw project en tik daarna onderaan op Animate / Freeze onderaan. Selecteer eerst het deel van je foto dat stil moet blijven staan. Vervolgens kun je met Path een pijl tekenen in het deel dat mag bewegen om de richting aan te geven. Tik op het driekhoekje rechts onderaan op de foto voor een voorvertoning. Met Speed pas je eventueel de snelheid nog aan. Met de knop met het pijltje rechts bovenaan kun je het resultaat opslaan en exporteren. Je hebt voorinstellingen voor video, Instagram, Facebook enzovoort. Kies het formaat, de duurtijd en de resolutie en voltooi met Export.

0 Reactie(s) op: Levende foto’s maak je met Enlight Pixaloop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.