LG brengt begin 2017 vernieuwde webOS uit

Door: Redactie Computer!Totaal | 21 december 2016 13:10

Nieuws

LG brengt begin volgend jaar webOS 3.5 uit, het vernieuwde besturingssysteem voor zijn smart-televisies. De uitrol start precies een jaar na de onthulling van webOS 3.0.

Vermoedelijk draaien alle duurdere televisies van LG die in 2017 uitkomen standaard op webOS 3.5. Ook oudere tv's krijgen mogelijk de update. Details blijven uit, maar LG bracht dit jaar webOS 3.0 wel naar verscheidene televisies die reeds sinds 2015 op de markt zijn, en standaard op webOS 2.0 draaien. Meer informatie hierover volgt op de CES-beurs in januari.

Functies

LG licht nu alvast de nieuwe functies toe. Met My Buttons kunnen gebruikers naast kanalen ook apps koppelen aan de 1 t/m 9-toetsen op hun afstandsbediening. Daarnaast is Magic Link nieuw, waarmee snel extra informatie opgevraagd kan worden rond het programma dat opstaat. Relevante YouTube-filmpjes kunnen daar een voorbeeld van zijn.

Magic Zoom Recording maakt het verder mogelijk om op een bepaald deel van het beeld in te zoomen en enkel dit deel op te nemen, en de 360-degree PLAY-functie laat je 360-graden-video's- en -foto's besturen met de afstandsbediening.

High Dynamic Range

Eerder maakte LG bekend te werken aan een firmware-update die input lag tijdens gamen met de HDR-modus moet verkleinen. Of die aanpassingen deel uitmaken van webOS 3.5 of eerder, dan wel later uitkomen is niet bekend.

0 Reactie(s) op: LG brengt begin 2017 vernieuwde webOS uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.