LicenseCrawler 1.1 build-239

Door: Robbert Brus | 05 november 2012 15:45

Apps & Software

Bij het opnieuw installeren van de pc of software, lopen we vaak tegen een probleem aan: serienummers. Deze worden vaak op de cd/dvd-hoesjes gezet of met een sticker in de handleiding, waardoor ze gemakkelijk kwijt te raken zijn.

Windows registreert de serienummers in het register. Het is een flinke zoektocht om ze zelf op te zoeken, maar met het programma LicenseCrawler vindt u het merendeel van de serienummers binnen een handomdraai.

Het portabele programma dient met administratorrechten te worden opgestart voor toegang tot het register. Na de start van het programma kan met een simpele druk op de knop Start Search naar serienummers worden gezocht. Serienummers kunnen gemakkelijk worden opgeslagen naar een tekstbestand, zodat deze kunnen worden uitgeprint of opgeslagen.

Op afstand scannen

Naast het scannen van de lokale machine, biedt het programma ook de mogelijkheid computers op afstand te scannen op serienummers. Dit is hoofdzakelijk bedoeld voor bedrijven. Voor niet-commercieel gebruik is de software gratis, maar dan wel met een vervelende reclamebanner die tijdens het scannen naar voren komt en pas na twintig seconden kan worden afgesloten.

Met een druk op de knop vindt LicenseCrawler uw serienummers terug in het register.

LicenseCrawler vindt veel serienummers terug in het register, waaronder die van Office, Windows en diverse commerciële programma's. Storend is wel de reclame die bij iedere scan verschijnt en dat het programma tijdens een uitgebreide scan over het hele register ook een hoop foute informatie geeft. Desondanks maakt het programma het zoeken naar serienummers een stuk gemakkelijker.

LicenseCrawler 1.1

Taal Nederlands

OS Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7

Oordeel 3,5/5

Pluspunten

Doorzoekt duidelijk het register

Eenvoudig in gebruik

Geen installatie nodig

Minpunten

Resultaat niet altijd correct

Irritante reclame tijdens het scannen

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: LicenseCrawler 1.1 build-239

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.