LicenseCrawler 2.1 -Serienummer-scanner

Door: dirk-schoofs | 18 juli 2020 15:56

wifi-scanner bouwen
Review

Wanneer je je pc moet herinstalleren zul je schrikken van de hoeveelheid serienummers die je moet invoeren. En heb je alle licentiecodes nog wel bij de hand van software die je jaren geleden hebt aangeschaft? Ze worden vaak in het register opgeslagen en dat is de plek waar LicenseCrawler ze voor je opzoekt.

LicenseCrawler 2.1

Prijs
Gratis
Taal
Nederlands
OS
Windows
Website
www.klinzmann.name/index.htm
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Eenvoud in gebruik
  • De snelheid waarmee de tool het register scant
  • Minpunten
  • LicenseCrawler vindt alleen de licenties die bewaard worden in het register

De meeste gebruikers maken wel een reservekopie van hun belangrijkste bestanden, maar vergeten een back-up te maken van de verschillende licentiesleutels die op hun systeem zijn geïnstalleerd. Dat betekent dat ze op de dag dat ze hun systeem en alle software willen herstellen, urenlang moeten zoeken naar oude e-mails of verpakkingen. LicenseCrawler bespaart je een groot deel van deze ellende.

Scannen

LicenseCrawler is een draagbare Windows-toepassing die je dus vanaf een usb-stick kunt laten werken. De tool is gratis voor niet-commerciële doeleinden. Na de installatie kun je het programma op Nederlandstalig zetten. Wanneer het programma is geopend, krijg je even reclame voor een andere tool, maar die kun je makkelijk wegklikken.

Vervolgens klik je gewoon op de knop Zoeken zodat de tool het register scant naar serienummers en licenties. Wil je een netwerkcomputer scannen, dan selecteer je eerst de computernaam in de vervolgkeuzelijst. Na enkele minuten krijg je een lijst van alle serienummers die deze tool op de computer heeft aangetroffen.

Na enkele minuten ontvang je een tekstbestand met het resultaat van de scan.

Coderen

Je kunt het resultaat als tekstbestand opslaan via het menu Bestand / Opslaan. Of als je al die waardevolle informatie toch wilt beveiligen, dan laat je het programma de tekst coderen met Bestand / Gecodeerd opslaan. In dat geval moet je een wachtwoord opgeven en alleen met die code kan iemand het tekstbestand leesbaar maken. LicenseCrawler beschikt zelfs over een batch-functie die je kunt gebruiken om verschillende computers die in netwerk staan een voor een te scannen.

Conclusie

Het kost vermoedelijk nog geen tien minuten om een lijstje aan te leggen van alle serienummers die het register bevat. Codeer het bestand en bewaar het in de cloud, of druk het af, zodat je deze licenties altijd kunt herstellen wanneer het nodig is.

Er is een batch-functie om de machines in een netwerk te scannen.

0 Reactie(s) op: LicenseCrawler 2.1 -Serienummer-scanner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.