Liefhebbers van RPG genremoeten deze game zeker proberen

© CIDimport

Liefhebbers van RPG genremoeten deze game zeker proberen

Geplaatst: 2 september 2011 - 06:32

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Ondanks een paar minpunten, was Zenonia één van de eerste goede role playing games voor de iPhone . Inmiddels hebben andere games (voornamelijk Inotia 2 en Across Age) de game van zijn troon gestoten en de eens zo acceptabele 'grindy' gameplay is een taboe geworden.

Zenonia 2: The Lost Memories doet er alles aan om de slechtste elementen van de eerste game flink weg te werken en doet er daarbij zelfs nog een schepje bovenop. De menu's zijn nu volledig via het touch screen van de iPhone te bedienen en een aantal slechte gameplay-elementen - zoals het hongersysteem uit de eerste game - zijn weggewerkt of veranderd in betere mechanismen. Het verhaal, dat zich direct afspeelt na de gebeurtenissen van het eerste Zenonia-deel, is nog steeds niet fantastisch, maar wel een stuk beter dan bij zijn voorganger.

SNES-tijdperk

Voor degene die het eerste deel gespeeld hebben, zal de basis van het spel bijna identiek aanvoelen. Zenonia 2 is een actie-RPG met real time-gevechten, en graphics die doen denken aan het goede oude SNES-tijdperk. Elk van de vier unieke personages heeft verschillende skill trees. Tijdens het spelen verdien je punten waarmee jij je personages precies kunt aanpassen zoals jij ze wilt hebben. De keuze is dus aan jou in Zenonia 2.

Online

De online player-versus-player-functie is zeker een welkome aanvulling, maar het moet toch gezegd worden dat het hier niet om real time-gevechten gaat. Het spel downloadt een kopie van het personage van je tegenstander en deze wordt dan door de computer bestuurd.

Kortom

Het hoge tempo en de snelle gevechten maken van Zenonia 2: The Lost Memories zo'n goede titel, dus liefhebbers van het RPG genremoeten deze game zeker een keertje proberen. Voor het lage bedrag hoef je het niet te laten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten