Light Image Resizer 4.0.9.8

Door: Maikel Dijkhuizen | 28 oktober 2011 10:33

Apps & Software

Het is lastig om originele foto's via e-mail te verzenden of op internet te publiceren. De bestanden zijn meestal nogal fors, dus u zult ze eerst moeten verkleinen. Gelukkig is het hiervoor niet nodig om Photoshop of een andere zwaargewicht te gebruiken. Dankzij Light Image Resizer verkleint u simpel mappen met fotobestanden. Daarnaast kunt u een watermerk toevoegen, zodat uw foto's beter beschermd zijn tegen ongewenst hergebruik.

Tijdens de installatie komt u een optie tegen om Light Image Resizer binnen het contextmenu te integreren. Dat is handig wanneer u snel vanuit Windows Verkenner foto's wilt verkleinen. Let verder goed op dat u geen gesponsorde software installeert. Zodra u Light Image Resizer opstart, verschijnt er een pop-upscherm met de mededeling dat u een niet-geregistreerde versie van het programma gebruikt. Tegen betaling hebt u geen last meer van dit venster, maar u kunt net zo goed iedere keer op Doorgaan klikken. Voor persoonlijk gebruik is een licentie namelijk niet nodig. U kiest tussen de interface Basis en Compleet. Met laatstgenoemde modus is de volledige functionaliteit beschikbaar.

Met een eigen profiel beslist u onder welke voorwaarden het programma de foto's moet verkleinen.

Profiel maken

Via tabblad Opties maakt u eerst een eigen profiel aan. U selecteert de gewenste afmetingen en u geeft aan op welke manier Light Image Resizer de bestanden moet schalen. Verder past u de bestandsnaam aan. U converteert foto's eventueel naar een ander formaat, bijvoorbeeld png, gif of tif. Bepaal daarnaast of u de bestaande bestanden wilt aanpassen of dat u liever een kopie maakt. Bij tabblad Effecten voegt u een watermerk aan foto's toe. Het is voor derden dan minder interessant om uw werk ongevraagd te gebruiken. Voor het watermerk selecteert u het beste een afbeelding met een transparante achtergrond. Mocht u een instelling niet begrijpen, dan klikt u op het vraagteken. Duidelijke Nederlandstalige instructies helpen u om de juiste instellingen te kiezen. Vergeet niet om uw eigen profiel op te slaan. Overigens is het ook mogelijk om een voorgedefinieerd profiel te kiezen.

U importeert (een map met) afbeeldingen binnen het programma of u gebruikt het contextmenu in Windows verkenner. Vervolgens kiest u welk profiel u op de geïmporteerde bestanden wilt loslaten. Light Image Resizer verkleint de foto's in hoog tempo, waardoor u nooit lang hoeft te wachten. Het programma ondersteunt alle gangbare fotoformaten, waaronder raw- en jpg-afbeeldingen.

Light Image Resizer 4.0.9.8

Freeware

Taal Nederlands

Download 9,29 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Intel Pentium III of hoger, 512 MB (XP) of 1 GB (Vista en 7) RAM

Maker ObviousIdea SARL

Oordeel 8/10

Pluspunten

Grote hoeveelheden foto's verkleinen

Nederlandstalige instructies

Watermerk toevoegen

Voorvertoningsvenster

Minpunten

Kans op vervuiling tijdens installatie

Pop-upvenster

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Light Image Resizer 4.0.9.8

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.