Lijst je foto's in of maak een compositie

© CIDimport

Lijst je foto's in of maak een compositie

Geplaatst: 23 februari 2012 - 12:03

Aangepast: 16 november 2022 - 10:22

Redactie ID.nl

Afgedrukte foto's worden vaak in een fotolijst gepresenteerd. "Misschien is dit ook wel leuk voor digitale foto's" heeft maker David Boyes gedacht, en PicFrame is het resultaat.

Je begint met het kiezen van een fotolijst / compositie (36 frames in totaal). Sommige lijsten zijn verder qua plaatsing en grootteverhouding van de foto's aan te passen door schuifjes aan de onderkant of zijkant te slepen. Door op de lege vakken te klikken, open je je fotomap van je camerarol (of eventueel je Photo Stream van iCloud) en kies je de foto die je in dat vakje wilt plaatsen.

Met de bekende multi-touchbeweging kan je in-en uitzoomen om de foto passend te maken en door te slepen beweeg je de foto in het vak. Sommige foto's blijven in eerste instantie "plakken" en willen niet gesleept worden totdat je een in- of uitzoomactie hebt gedaan, wat een kleine bedieningsmisser is. De kleur of patroon en de dikte en ronding van de lijst en fotovakken is allemaal in te stellen. Er zijn een vijftiental standaardpatronen en er is geen mogelijkheid zelf achtergronden te kiezen of dit aantal uit te breiden.

Als je tevreden bent met het resultaat, dan kan je je ingelijste foto of compositie opslaan op je camerarol of direct delen via mail, klembord, Facebook, Tumblr of Twitter. Je kunt hiervoor kiezen voor de standaardresolutie van 1120x1120 of voor een grotere afbeelding van 2240x2240 pixels.

Kortom

PicFrame laat je eenvoudig een foto of compositie voorzien van een lijstje. Het werkt intuïtief - op de hierboven genoemde incidentele "plakfoto" na - en doet wat je ervan verwacht zonder veel toeters en bellen. Er is voldoende keuze aan lijsten, maar het aantal patronen is wat beperkt. De mogelijkheid om het resultaat op te slaan en/of te delen is natuurlijk niet vergeten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten