Lint in Windows Verkenner opschonen

Door: Martin Gijzemijter | 20 februari 2014 08:00

How To

Microsoft voegt steeds meer handige functionaliteiten toe aan de Windows Verkenner. Die opties moeten echter wel ergens worden opgeslagen, en het bedrijf doet dat binnen het Lint in Verkenner. Dat Lint is daardoor wel wat rommelig. Gelukkig kun je het zelf opruimen.

Werkbalk snelle toegang

Aan het uiterlijk van het Lint (de rand met opties bovenin onder het menu met Bestand, Start, enzovoort) zelf kun je helaas weinig veranderen. Dat is dan ook niet wat we gaan doen, omdat, wanneer je je ergert aan dit Lint, dat waarschijnlijk is omdat het veel te vol met opties staat en je liever iets minimalistischers zou zien.

Dat minimalistische vind je in de werkbalk Snelle toegang. Je vindt deze werkbalk bovenin ieder Windows Verkenner-venster, (boven Bestand, Start, Delen, enzovoort), door op het zwarte pijltje naar beneden te klikken. In deze werkbalk kun je beknopt aangeven welke opties je daarin wilt zien en welke niet. Klik nu met de rechtermuisknop op een willekeurige plek in het Lint en vervolgens op Werkbalk Snelle toegang onder het Lint weergeven. De werkbalk verdwijnt nu van de bovenkant van het venster en wordt onder het Lint geplaatst.

Eerst pas je de werkbalk Snelle toegang aan naar wens.

Lint minimaliseren

Je kunt het Lint niet fysiek uit de Windows Verkenner slopen, maar je kunt deze wel onzichtbaar maken. Voordat we dat doen, voegen we eerste de opties die je wél handig vindt uit het Lint, toe aan de werkbalk Snelle toegang die we zojuist hebben verplaatst naar een positie onder het Lint.

Dat werkt niet door de opties te verslepen, zoals je wellicht zou denken, maar door met de rechtermuisknop te klikken op een optie die je in Snelle toegang wilt zien en vervolgens te klikken op Toevoegen aan werkbalk Snelle toegang. De optie wordt nu direct toegevoegd (doe het in de gewenste volgorde, want je kunt de opties niet verslepen).

Wanneer je de werkbalk zo hebt ingedeeld dat je er tevreden mee bent, wordt het tijd om (niet permanent) afscheid te nemen van het Lint. Klik op een willekeurige plek in het Lint en vervolgens op Lint minimaliseren. Het Lint zal nu onzichtbaar worden gemaakt, en in de werkbalk Snelle toegang vind je de opties waar je wél waarde aan hecht, minimalistisch naast elkaar.

Daarna minimaliseer je het Lint. De Verkenner is nu een stuk overzichtelijker.

0 Reactie(s) op: Lint in Windows Verkenner opschonen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.