Listary 2.0

Door: Robbin Ooijevaar | 18 januari 2011 15:21

Apps & Software

Desktop-zoekmachines helpen bij het vinden van bestanden op uw computer. De keerzijde van veel van deze zoekhulpjes is de systeembelasting en bovendien kan het indexeren veel tijd kosten. Listary werkt anders dan veel van zijn soortgenoten. Het programma helpt bij het vinden van bestanden en mappen in een lange bestandenlijst.

De werking is het beste te vergelijken met die van de zoekfunctie van een webbrowser, waarmee u naar woorden zoekt binnen een website – alleen gaat het hier om bestanden en mappen op uw computer. Stel bijvoorbeeld dat u op zoek bent naar het bestand Verjaardag Gerard 2010.docx in uw documentmap. U opent dan eerst de documentmap zoals u dat gewend bent. Als uw computer net zo ongeorganiseerd is als ons systeem, krijgt u nu een lange lijst met bestanden en mappen voor uw kiezen. Start Listary met de combinatie Windows-toets+w en tik een gedeelte van de bestandsnaam in, bijvoorbeeld Gerard. U springt nu direct naar het bestand (of de map) die overeenkomt met uw zoekcriteria. Bij meerdere zoekresultaten bladert u met de pijltjestoetsen snel naar het volgende resultaat. Listary is geen vervanging voor een desktop-zoekmachine of voor de ingebouwde zoekfunctie van Windows 7/Vista, maar wel een uitstekende aanvulling.

Listary vindt snel wat u in een map met veel bestanden en subfolders zoekt.

Listary 2.0

Freeware

Taal Engels

Download 990 KB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Listary 2.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.