Livesafer Unlimited

Door: Joris Peterse Joris Peterse | 22 oktober 2010 11:06

Apps & Software

De computer en het internet speelt een steeds grotere rol in ons leven. Hieruit ontstaat ook een groeiende behoefte om onze bestanden veilig achter de hand te houden middels een back-up. Veel softwaremakers spelen hier op in, zo ook Livesafer, door een makkelijk, veilig en lichtgewicht programmaatje te maken, dat bovendien vrij minimalistisch en to-the-point is.

Om de back-up in te stellen, surft u naar de website van Livesafer om het programma te downloaden. Bij de installatie kunt u kiezen de programmatuur te testen of de volledige versie te gebruiken. Hiervoor dient u wel een licentie aan te schaffen, wat ook via de website gebeurt. De installatieroutine analyseert wat er allemaal op uw pc aanwezig is en hier stelt u alles al in: wat er geback-upt dient te worden, waar, en wat de e-mail- en wachtwoordcombinatie is om uw bestanden te herstellen (de back-up wordt namelijk versleuteld opgeslagen).

Wanneer bestanden veilig geback-upt zijn, verschijnt een groen indicatieballetje onder het bestand.

Het is wel even opletten geblazen. Wanneer u er bij de installatie namelijk voor kiest documenten, afbeeldingen of muziek te back-uppen, worden niet alle bestandsvormen als zodanig herkend. Bevat uw muziekcollectie bijvoorbeeld .ogg-bestanden, dan worden die niet automatisch meegenomen en dient u dit handmatig in te stellen.

Real-time back-up

Meteen na de installatie kunt u zien welke bestanden al geback-upt zijn. Linksonder de bestandsicoontjes staat een groen, oranje of rood balletje, waarmee aangegeven wordt of het bestand geback-upt is, in de wachtrij staat, of niet geback-upt kan worden. Het back-uppen gebeurt real-time, wat een hoop stress voorkomt bij een systeemcrash.

Het controlecentrum, waar u Livesafer beheert, is geïntegreerd in de mappenstructuur van Windows Verkenner en is zowel benaderbaar vanuit het systeemvak, (Deze) Computer en het configuratiescherm. Een beetje overkill voor een programma waarvan de makers juist willen dat u er geen omkijken naar heeft. Ook ontbreken er instellingsmogelijkheden om dit weg te halen, evenals de gekleurde balletjes onder de bestanden, die in sommige gevallen ronduit hinderlijk ogen.

De interface van Livesafer is in de mappenstructuur van Windows gegoten.

Bij de installatie geeft u aan op welk opslagmedium de back-up komt te staan, met uw licentie is er overigens geen limiet qua gebruiksperiode of aan het aantal systemen dat u wenst te back-uppen. De licentie op Livesafer Unlimited bevat standaard geen online opslag, waardoor het beheer volledig aan u is. Online opslag is weliswaar alsnog mogelijk middels Livesafer Online, waar maandelijkse kosten aan verbonden zijn. Het is uiteraard het veiligst om de back-up op te slaan op een verwisselbaar medium en dat op een andere locatie te bewaren dan uw pc. Hiervoor is een handig foefje ingebouwd: wanneer u het programma met uw licentie op een andere pc met internetverbinding en het usb-opslagmedium installeert (en daarbij niet kiest voor een locale back-up) wordt het usb-apparaat herkend en via een beveiligde verbinding de back-up up to date gebracht. Hiervoor moet natuurlijk wel uw ‘broncomputer’ aan staan en verbonden zijn met internet.

Wanneer er een systeemcrash plaatsvindt of uw computer gestolen wordt, kunt u uw bestanden achterhalen door Livesafer met licentie weer te installeren en de herstelfunctie te selecteren. Nadeel is echter wel dat enkel bestanden en favorieten die als .url zijn opgeslagen, achterhaald kunnen worden. Instellingen uit Windows of andere programma’s gaan in zo’n situatie dus verloren.

Livesafer Unlimited

Prijs € 47,50

Taal Nederlands

Download 2,28 MB

Proefversie 14 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker Livesafer BV

Oordeel 7/10

Pluspunten

Integratie met Windows Verkenner

Lichtgewicht programmaatje

Ongelimiteerde licentie

Minpunten

Herstelt geen instellingen

Indicatieballetjes bij bestanden en pictogram in systeemvak, (Deze) Computer of configuratiescherm zijn niet te verbergen

Herkent niet alle type bestanden voor categorieën automatisch

0 Reactie(s) op: Livesafer Unlimited

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.