Livestream-app Meerkat houdt het voor gezien

Door: Daan Doedens | 03 oktober 2016 09:40

Apps & Software

Meerkat bestaat niet meer. De app voor het livestreamen van video houdt het na anderhalf jaar voor gezien. De concurrentie van vooral Periscope is te groot te worden, en de makers willen zich eigenlijk liever richten op een andere doelgroep.

De bestaansgeschiedenis van Meerkat is een stormachtige. In mei 2015 kwam de app officieel uit. Het was een van die apps die een nieuwe markt proberen aan te boren: mensen die hun sociale leven niet willen delen met alleen hun vrienden, maar met zoveel mogelijk mensen. Lees ook: Zo stream je live-video's via Meerkat.

Twitter en Periscope

De eerste weken groeide Meerkat snel, maar daar kwam verandering in toen Twitter om de hoek kwam kijken. Het kocht de bestaande app Periscope, een app die praktisch hetzelfde deed als Meerkat, namelijk het livestreamen van video op sociale media.

Twitter begon het makkelijker te maken voor Periscope-gebruikers om hun streams te delen, terwijl Meerkat-streamers meer en meer werden tegengewerkt. Streams werden bijvoorbeeld niet meer automatisch afgespeeld, en het verwijderen van de koppeling binnen Meerkat met een Twitter-account betekende niet meer automatisch dat al je Twittervolgers ook Meerkat-volgers werden. Zo werd Meerkat langzaam uit de markt gedrukt ten faveure van Periscope.

Een nieuwe app

Nu geeft Meerkat er de brui aan. De makers geven aan dat al een half jaar na de lancering duidelijk was dat streamen van een gebruiker naar zoveel mogelijk mensen niet paste binnen de huidige wereld van social media, waar juist het delen in kleine kringen centraal staat.

Met de nieuwe app Houseparty krijgen de makers van Meerkat alsnog de kans om die doelgroep aan te boren. Houseparty is gericht op groepsvideochats, en is door uitsluitend mond-tot-mond-reclame al een miljoen keer gedownload. Het is te hopen voor de makers dat er geen concurrent opstaat die meteen wordt overgenomen door een groot social medium en Houseparty uit de markt drukt, precies zoals met Meerkat gebeurde.

0 Reactie(s) op: Livestream-app Meerkat houdt het voor gezien

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.