Locatiedienst die zichzelf genoeg weet te onderscheiden?

Door: robin-smit | 04 maart 2012 13:40

Review

Glassmap is een app waarmee het mogelijk is om de locatie van contactpersonen bij te houden. Alhoewel de app het erg gemakkelijk maakt om contactpersonen te vinden en een chat functionaliteit biedt, heeft Glassmap verder weinig nieuws te bieden.

Glassmap kan worden aangemaakt door een koppeling te maken met Facebook. De app zal vervolgens nagaan of er andere Facebook vrienden zijn die ook gebruik maken van de dienst. Het is vervolgens eenvoudig deze vrienden toe te voegen aan de personen waarmee locaties mogen worden gedeeld. Eventueel kan achteraf ook eenvoudig worden ingesteld met welke gebruikers continue de locatie moet worden gedeeld. Daarnaast is er de mogelijkheid om over het internet berichten naar contactpersonen te sturen of om gesprekken te voeren. Glassmap gaat op een zuinige manier met de accu van de telefoon om, waardoor niet continue gebruik wordt gemaakt van GPS.

Het is echter de vraag of deze kleine toevoegingen voldoende onderscheidend zijn om Glassmap te gebruiken in plaats van soortgelijke apps, zoals 'Google Latitude' en 'Find my Friends.' Hierbij is de eerstgenoemde, net als Glassmap, ook op meerdere platforms te gebruiken.

Kortom

Glassmap is een app waarmee het mogelijk is om locaties te delen met andere gebruikers. Ten opzichte van vergelijkbare apps biedt de app een nieuwe manier voor het zoeken van andere gebruikers en heeft de app een chat- en bel functionaliteit. Het is echter de vraag of deze pluspunten overtuigend genoeg zijn om over te stappen.

0 Reactie(s) op: Locatiedienst die zichzelf genoeg weet te onderscheiden?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.