De beste lockdown-apps en -websites om de avondklok mee door te komen

Door: Stefanie Katzenbauer | 31 maart 2021 12:17

lockdown apps
Blog

De lockdown vanwege corona houdt nog steeds stevig stand. Dat betekent dat we in de avonduren na 22:00 braaf thuis moeten zijn en dat we nog steeds maar één bezoeker per dag mogen ontvangen. Online zijn er gelukkig veel meer mogelijkheden dan in het echt en daarom hebben we een aantal nieuwe apps en sites op een rijtje gezet waarmee je je vrienden en familie in de lockdown toch kunt blijven zien en spreken. Dit zijn de beste lockdown-apps en sites.

Discord

Discord is een makkelijke app om met je vrienden en familie te kletsen, videobellen of tekstueel te kunnen chatten. Zoals dat inmiddels bij veel chatsoftware het geval is, kun je ook in Discord een ruimte maken (Discord noemt dit een server) waarin je je vrienden uitnodigt om te kletsen. Deze kamer kun je afsluiten voor vreemden. Daarnaast kun je binnen de app verschillende kanalen maken die gericht zijn op één onderwerp. Ook kun je bestanden zoals foto’s makkelijk delen in de app. Als je eenmaal met je vrienden in gesprek bent, kun je door de tijdlijn scrollen om terug te lezen wat er allemaal gezegd is. 

(Android/iOS)

lockdownapps

Backyard

Ook Backyard combineert video, audio en tekst met elkaar op hun website. Deze site is er namelijk op gericht om weer een ouderwetse spelletjesavond te faciliteren voor jou en je vrienden. Vanaf je laptop kun je inloggen op de site en hier vrienden voor uitnodigen. Je komt samen in een ruimte en hier kun je vervolgens met je vrienden spelletje spelen. Er zit voor ieder wat wils bij. Zo is er een Cards Against Humanity variant, maar kun je ook tekenen of juist een potje Weerwolven spelen. Maar dat is niet het enige. Je kunt binnen deze site namelijk ook gewoon je scherm delen of samen naar Youtube filmpjes kijken. De site faciliteert meerdere manieren om samen online iets leuks te doen. 

lockdown apps

Teleparty – Netflix Party

Gaat je vaste prik filmavond al maanden niet door vanwege de avondklok? Dan wordt het tijd om online samen films of series te kijken. Dit kan bijvoorbeeld met Teleparty – Netflix Party. Er bestaat zowel een site als een app waarmee je samen je favoriete films online kunt kijken. Het concept is simpel: je downloadt de app of maakt een account aan op de site, en klikt een video aan. Deze kun je vervolgens in een Teleparty ruimte samen kijken. De app en site zijn compatibel met populaire streamingsdiensten zoals Netflix, Disney + en HBO. 

0 Reactie(s) op: De beste lockdown-apps en -websites om de avondklok mee door te komen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.