LockHunter 1.0 beta 3

Door: Robbin Ooijevaar | 19 augustus 2011 12:29

Apps & Software

Het antiblokkeersysteem ABS zorgt ervoor dat uw autowielen niet blokkeren tijdens het remmen. Windows (of een willekeurig programma) kan de toegang blokkeren tot bestanden en mappen die in gebruik zijn. Soms leidt dit tot irritatie, bijvoorbeeld als u een map of bestand niet kunt verwijderen. In zo'n situatie functioneert LockHunter als een ABS.

Selecteer de map of het bestand dat door Windows wordt geblokkeerd. LockHunter toont de boosdoener en geeft u twee opties: Unlock it en Delete it. Met Unlock it probeert LockHunter de blokkade op te heffen. Wilt u de blokkade opheffen om het bestand (of de map) te verwijderen? Kies dan Delete it. Als LockHunter de gekozen actie niet kan uitvoeren, kan een herstart van uw computer uitkomst bieden.

Een waarschuwing bij het gebruik van LockHunter is op zijn plaats. Sommige bestanden en mappen mag u niet verwijderen, bijvoorbeeld omdat Windows ze nodig heeft (en ze dus blokkeert). Verwijdert u ze toch? Dan kunt u de stabiliteit van uw computer aantasten. Een goede regel om dergelijke problemen te voorkomen: verwijder alleen eigen bestanden en submappen die u zelf hebt aangemaakt.

LockHunter verwijdert bestanden en mappen die door Windows of door andere software worden geblokkeerd.

LockHunter 1.0 beta 3

Freeware

Taal Engels

Download 1,1 MB

OS Windows 2000/XP/Vista/7

Systeemeisen onbekend

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: LockHunter 1.0 beta 3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.