Luister altijd naar je favoriete muziek met Jango

Door: evi-maquoi | 17 juli 2018 08:49

Muziek downloaden: header-afbeelding
How To

De Radio-functie van Spotify is fantastisch. Heb je geen Spotify-account maar wil je wel op elk moment van je favoriete muziek genieten? Probeer dan zeker Jango eens. Je voert één artiestennaam in en krijgt dan uren muziek uit hetzelfde genre voorgeschoteld. Inclusief liedjesteksten, tweets van de muzikant en extra informatie.

Stap 1: Favoriete band

Starten met Jango is erg eenvoudig. Je surft naar www.jango.com en typt helemaal bovenaan in de balk de naam van je favoriete band of artiest. Tijdens het typen stelt Jango de volledige artiestennaam al voor. Eén druk op Enter volstaat om een nummer te starten. Vervolgens krijg je een gepersonaliseerde radiozender met gelijkaardige artiesten te horen. R.E.M. brengt je bijvoorbeeld ook naar Lenny Kravitz en U2. De database is groot maar bevat niet zo heel veel Nederlandse artiesten. Boef kent ie niet, Marco Borsato wel.

Bovenaan in de balk typ je de naam van je favoriete artiest. Een seconde later start je radiozender.

Stap 2: Fijne extra’s

Met de knoppen in de blauwe balk kun je een nummer pauzeren of navigeren naar een vorige of volgende lied. Vind je een nummer écht goed? Dan klik je op de knop met de duim omhoog. Een artiest die je niet wilt horen, geef je een duim naar beneden. Op basis van je opmerkingen kan Jango de gepersonaliseerde radio beter op jou gericht maken. Ook handig: de Play Video-knop. Daarmee ga je onmiddellijk naar de officiële videoclip. Rechts van de albumhoes krijg je nog andere fijne extraatjes. Je kunt bijvoorbeeld de lyrics opvragen, de meest recente tweets bekijken of een biografie lezen.

Stap 3: Via de app

Jango is niet alleen beschikbaar via de browser maar ook via een app. Helaas vind je Jango voorlopig nog niet in de Nederlandse App Store, wel in de Amerikaanse. Heb je een smartphone of tablet met Android? Dan kun je de app wel gewoon installeren. Je hebt bij de app (in tegenstelling tot de browserversie) wel een account nodig. Dat kun je handmatig aanmaken, koppelen via Facebook kan eveneens. De app is wel iets beperkter dan de webversie. Er is bijvoorbeeld geen koppeling naar de videoclip of lyrics.

Het is ook mogelijk om de videoclip, lyrics, meest recente tweets of een biografie op te vragen.

0 Reactie(s) op: Luister altijd naar je favoriete muziek met Jango

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.