M8 Free Multi Clipboard 12.04

Door: evi-maquoi | 29 april 2010 09:35

Review

Knippen, kopiëren en plakken. Gebruikt u deze functies ook zo vaak? Dan hebt u zich wellicht al vaak geërgerd aan het klembord dat standaard met Windows geleverd wordt. U kunt namelijk niet zien wát er precies op uw klembord staat én u kunt er slechts één item op plaatsen.

Wie regelmatig kopieert en plakt heeft echt een klembordprogramma nodig. Het gratis pakket M8 Free Multi Clipboard biedt heel wat extra mogelijkheden ten opzichte van het standaard Windows-klembord. Na de installatie nestelt M8 Free Multi Clipboard zich in het systeemvak. Telkens wanneer u nu de toetsencombinaties Ctrl+X of Ctrl+C gebruikt hoort u een piepje. Dat betekent dat de geknipte of gekopieerde inhoud zich op het klembord bevindt. Wanneer u het M8 Free Multi Clipboard oproept vanuit het systeemvak, krijgt u de laatste 25 items te zien die u gekopieerd hebt. Als u met uw cursor over één van de 25 vakjes gaat, ziet u in de rechterbovenhoek van uw scherm een preview van de gekopieerde tekst of afbeelding op het klembord. Om de inhoud van het laatste item op het klembord te plakken kunt u nog steeds de toetsencombinatie Ctrl+V gebruiken. Voor alle andere objecten klikt u simpelweg op het gewenste item.

Door uw cursor over het klembord te laten glijden, ziet u een preview van de gekopieerde items.

Buttons instellen

U kunt M8 Free Multi Clipboard gerust naar uw hand zetten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de volgorde van de items op het klembord te wijzigen of zelfs het lettertype aan te passen. Dankzij de zogenoemde Buttons kunt u knoppen toewijzen aan het klembord waardoor handelingen nog eenvoudiger worden. Een Net-knop opent onmiddellijk een nieuw tabblad wanneer u op een URL op het klembord klikt, een E-Mail-knop opent een nieuw bericht met het adres van het klembord als bestemmeling en een FF-knop staat voor Form Filling Button. Via Options kunt u het programma nog meer aanpassen. Hier is het mogelijk om sneltoetsen in te stellen om het klembord op te roepen, geluiden uit te schakelen of waarschuwingssignalen in te stellen wanneer het klembord vol is.

Er bestaan heel wat klembordprogramma’s die stukken beter zijn dan het Windows-klembord. ClipGuru, Clipdiary en ClipMate zijn maar enkele voorbeelden. M8 Free Multi Clipboard is - ondanks dat er geen Nederlandse versie beschikbaar is - een gebruiksvriendelijk alternatief dat u heel wat tijd en klikken kan besparen.

U kunt het programma helemaal naar uw hand zetten.

M8 Free Multi Clipboard 12.04

Freeware

Taal Engels

Medium 4,8 MB download

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Onbekend

Maker M8 Software

Oordeel 8/10

Pluspunten

Plaats voor 25 items

Buttons toewijzen

Previewfunctie

Minpunten

Niet Nederlandstalig

Klembord opslaan is niet mogelijk

0 Reactie(s) op: M8 Free Multi Clipboard 12.04

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.