Maak een foto en vind de song of video

Door: tessa-vermeulen | 19 mei 2012 12:35

Apps & Software

Met de grote hoeveelheid streaming muziek die je tegenwoordig via Spotify en YouTube kan verkrijgen, kan je eindeloos zoeken. Maar waar haal je de inspiratie vandaan? Toch kom je nog steeds, in de offline-wereld posters of affiches tegen die jouw interesse wekken. Met Artscan kan je deze afbeeldingen scannen en vervolgens zoeken naar het bijbehorende online bestand.

Artscan slaat een brug tussen de offline en online wereld. Loop je toevallig langs en prachtige poster van een muziekalbum of wordt je aandacht in de bioscoop getrokken naar een filmposter? Dan kan je via 'scans' op de homepagina simpelweg een foto van deze afbeelding maken. De app gaat vervolgens opzoek naar een online match zoals een filmtrailer op YouTube. Wanneer de correcte items zijn gevonden worden deze geplaatst onder 'my scans' op volgorde van downloaden.

Tijdens het zoeken hoef je dus niets in te typen of te zeggen, enkel het maken van een foto. Onder settings kan je de zoekopties eventueel aanpassen. Daarnaast kan je hier ook aangeven of je jouw playlist wil delen op last.fm of Facebook. Is alles naar wens dan kan je genieten van de muziek en trailers.

Het idee ligt dichtbij de app Shazam, welke de input van geluid gebruikt voor het zoeken naar nummers. Het klonk dus allemaal veelbelovend alvorens het downloaden van deze app. Toch schijnt de zoekfunctie niet te werken. Na meerdere malen geprobeerd te hebben, worden geen enkele albums of trailers gevonden. Wellicht is de database erg klein?

Kortom

Het idee is eigenlijk fantastisch, direct jouw persoonlijk playlist door de inspiratie van de straat. Helaas schijnt de uitvoerbaarheid toch achter te blijven. Wellicht door een kleine database vinden vele offline beelden geen online match in Artscan. Hopelijk wordt dit snel verholpen.

0 Reactie(s) op: Maak een foto en vind de song of video

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.