Maak een opvallend cv met Easel.ly

Door: evi-maquoi | 06 juni 2018 08:43

How To

Heb je een cv nodig maar heb je geen flauw idee hoe je dat moet aanpakken? Dan biedt een sjabloon het ideale antwoord. Wellicht vind je een template in je tekstverwerker, maar de lay-outs van Easel.ly zijn nog een stukje iets aantrekkelijker.

Registreren

Open je browser en surf naar www.easel.ly. Deze website krioelt van de sjablonen: van infographics en organigrammen tot stappenplannen en cv’s. Wij maken in de deze Quick Fix een curriculum vitae. Easel.ly is gratis, maar registreren is wel vereist. Je kunt eventueel snel inloggen met je Facebook- of Google-account. Handmatig registreren kan ook. Hiervoor klik je op Register Today For Free, voer je je e-mailadres in en kies je een wachtwoord. Bevestig met Inschrijven.

Je kunt een account aanmaken of snel inloggen met je Facebook- of Google-account.

Tekstvakken invullen

Zodra je ingelogd bent, krijg je een overzicht van allerlei zogenoemde Publieke illustraties. Uiterst rechts staan twee bestanden met resume onder. Dat zijn cv’s. Selecteer één van de twee om het bestand te openen. Vervolgens kun je de tekstvakken invullen. Klik er simpelweg op en voer je eigen naam, functie, ervaringen en opleidingen in. Je kunt op elk ogenblik een tekstvak verwijderen, naar een andere plek verslepen of anders uitlijnen. Ook de kleur, het lettertype, de lettergrootte of de transparantie kun je naar hartenlust aanpassen via de balk bovenaan. Blijf wel even goed kijken of je er niet een zootje van maakt.

Nu is het vooral een kwestie van vakken invullen.

Finishing touch

Is de vormgeving niet helemaal naar je zin? Via de bovenste knoppenbalk kun je allerlei objecten wijzigen of toevoegen: Objects, Media, Backgrounds, Shapes en Charts. Ben je tevreden met het resultaat? Dan kun je via de Present-knop in de rechterbovenhoek een voorvertoning opvragen. Vervolgens kies je helemaal bovenaan voor Opslaan en geef je je creatie een naam. Daarna kies je Download en kies je tussen Lage of Hoge kwaliteit of PDF. Via Delen kun je je cv delen via e-mail of een link. Wil je het resultaat op je eigen website of blog publiceren? Dan kun je ook nog kiezen voor Embed code (of je uploadt natuurlijk je gedownloade variant zelf). Met Resize kun je ten slotte het formaat nog aanpassen.

Je kunt het resultaat downloaden in verschillende kwaliteiten.

0 Reactie(s) op: Maak een opvallend cv met Easel.ly

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.