Maak een playlist van YouTube video's

© CIDimport

Maak een playlist van YouTube video's

Geplaatst: 11 mei 2012 - 06:04

Aangepast: 16 november 2022 - 10:17

Redactie ID.nl

Vaak worden video's op YouTube gebruikt als online afspeellijsten voor muziek. De app YouTunes maakt het mogelijk deze muziekclips achter elkaar te zetten om zo jouw favoriete playlist samen te stellen.

Het streamen van muziek wordt natuurlijk al mogelijk gemaakt door apps als Spotify. Ook met YouTunes kan je muziek streamen, alleen komt de input van YouTube. Met een ontzettend groot bestand aan online video's, is YouTube een bron van informatie voor video, maar ook voor audio. YouTunes gebruikt deze audio optimaal.

Via het plus-icoon kan er op verschillende manieren worden gezocht zoals het intypen een specifieke URL, het video-identificatie nummer of een simpele zoekopdracht. Nadat de favoriete video's zijn gevonden en toegevoegd, worden deze automatisch in een lijst geplaatst. Door simpelweg te klikken op een item wordt deze afgespeeld. Eventueel kan je de volgorde van de lijst aanpassen, door een nummer lang ingedrukt te houden en vervolgens te verplaatsen.

YouTunes is een eenvoudige app met een overzichtelijke navigatie. Daarnaast is het praktisch dat de app niet wordt afgesloten wanneer de iPad of iPhone standby staat. Helaas is het niet mogelijk meerdere gepersonaliseerde afspeellijsten aan te maken en kan de muziek niet worden afgespeeld via AirPlay. Dit zou voor de toekomst toch een toegevoegde waarde zijn.

Kortom

Met YouTunes maak je eenvoudig een afspeellijst van YouTube video's. Het zoeken werkt goed, en de playlist is in een mum van tijd gecreëerd. Helaas kunnen er niet meerdere lijsten worden aangemaakt en is het afspelen via Airplay niet mogelijk, wat hopelijk nog wel wordt toegevoegd.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten