Maak een reservekopie met EZ eMail Backup

Door: Robbin Ooijevaar | 08 februari 2011 15:50

Apps & Software

Als uw computer crashed, loopt u kans dat u niet alleen uw gegevens, maar ook uw mailberichten kwijt bent. EZ eMail Backup maakt echter binnen een paar minuten een back-up van uw berichten en e-mailinstellingen.

1. EZ eMail Backup

EZ eMail Backup heeft ten opzichte van andere back-upoplossingen als voordeel dat het eenvoudig werkt. Binnen een paar muisklikken is uw reservekopie weggeschreven naar een usb-stick of externe schijf. EZ eMail Backup stelt gegevens veilig van onder andere Windows Mail, Outlook, Opera, Thunderbird en zelfs Internet Explorer. Surf naar de website Retina-x Studios en haal EZ eMail Backup binnen via Products, Freeware products. Het programma start de eerste keer op in de Engelse taal. Klik op het tabblad Options, verander Language naar Nederlands en bevestig met Bewaar. Via het tabblad Back-up en Restore kunt u een back-up maken of terugzetten, maar dit is eenvoudiger met de Wizard- modus, die u stap voor stap door het back-up- of herstelproces leidt.

EZ eMail Backup ondersteunt alle bekende mailprogramma’s en stelt naast berichten ook uw e-mailinstellingen veilig.

2. Back-up maken

Een usb-stick met een capaciteit van 8 GB of meer is geschikt voor het opslaan van uw reservekopie. Zo’n stick kost bijna niets en biedt voor een normale mailbox voldoende capaciteit. Als u meer ruimte nodig hebt, kunt uiteraard ook een externe schijf gebruiken. Klik in de Wizard modus op de knop Back-up. Er verschijnt een lijst met mailprogramma’s. Indien een programma aanwezig is op uw computer, kunt u het selecteren. Wij kiezen in dit voorbeeld voor Windows Mail. Bevestig door twee keer op Volgende te klikken. Selecteer Kies een back-up bestandsnaam, Bladeren en bewaar de back-up op uw usb-stick of externe harde schijf. Door nogmaals twee keer op Volgende te klikken, wordt de back-up gemaakt en is al uw mail veilig opgeslagen.

Gebruik de Wizard-modus om de back-upprocedure stap voor stap door te lopen.

3. Back-up terugzetten

Herhaal de vorige stap als u meer dan één mailprogramma gebruikt of als u een veiligheidskopie van uw Internet Explorer-instellingen (waaronder de Favorieten) wilt maken. Het terugzetten van de back-up is bij EZ eMail Backup ook heel eenvoudig. Zorg ervoor dat uw mailprogramma is afgesloten. Start EZ eMail Backup en activeer de Wizard-modus. Klik op Restore (herstellen) en wijs de locatie aan van de reservekopie (de usb-stick of externe schijf). Klik nu vier keer op Volgende om de herstelprocedure te voltooien. Geavanceerde gebruikers kunnen de back-up ook herstellen naar een andere map en hun mail vervolgens handmatig importeren. Ook biedt EZ eMail Backup de mogelijkheid om de reservekopie periodiek te laten maken (via de knop Tijd bepalen).

Het herstellen van een reserve­kopie gaat erg eenvoudig.

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: Maak een reservekopie met EZ eMail Backup

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.