Maak eens een mooie aquarel met Aquarella

Door: Ronald Smit | 12 april 2020 17:00

Er zijn alleraardigste kunstwerkjes te maken met de app Aquarella voor iOS en Android
Nieuws

Je ziet iets moois waarvan je creatieve kriebels krijgt? Maar je hebt linkerhanden wat artistieke vaardigheden betreft? Dan is er hoop dankzij de iOS- en Android-app Aquarella. Tover een foto snel om in een overtuigende (digitale…) aquarel.

Niet iedereen kan tekenen en schilderen, dat is echt – letterlijk – een kunst op zich. Maar als jij dat fijne kwastgevoel nou niet in je vingers hebt, en ook al geen familiebanden met iemand als een Van Gogh of Rembrandt dan hoef je anno 2020 niet meer bij de pakken neer te zitten. Dankzij moderne apparaten als smartphones en tablets maak je dan alsnog mooie kunstwerken. Jij moet alleen zorgen voor een foto. En vervolgens gaat de app Aquarella (zoals je ziet heeft de maker nog veel meer kunstzinnige apps klaarstaan) voor je aan de slag met het omkatten van een foto naar een zeer overtuigend digitaal waterverfwerkje.

De werking is simpel. Start de app en open een foto vanaf je filmrol. Aquarella rendert direct een preview. Bevalt die je, dan ben je klaar. Echter: check zeker de vele aanpassingsmogelijkheden eerst even. Tik om te beginnen op de knop met de ster onder de afbeelding. Je kunt nu op een scrollbare strook kiezen uit een serie technieken. Kies (vanzelfsprekend) de preset die het mooiste resultaat oplevert. Via de knop in de vorm van een ‘bullet list’ kun je de preset indien gewenst nog wat verder finetunen. Via de knop met de kwast kies je een papiersoort, wat het beste past is afhankelijk van het onderwerp dat in beeld te zien is en de gekozen techniek.

De laatste knop Bloom Style geeft ook weer een ander eindresultaat; standaard staat deze op Inverse, dus check even of Normal er misschien nog mooier uitziet. Al deze presets zijn wat keuze betreft natuurlijk ook een kwestie van smaak! Via de knop linksboven in beeld kun je altijd de originele foto bekijken, als referentie.

Bedenk verder dat het met name foto’s zijn met ‘grote’ details die het best werken. Een landschap, een bloem van dichtbij, een portret, dat soort dingen. Ben je tevreden over je creatie, dan is deze te bewaren op de filmrol van je apparaat. Niet? Tik dan als je er echt niet meer uitkomt eens op de dobbelstenen knop rechtsboven in beeld, dan wordt je getrakteerd op een random instelling: laat je verrassen!

Om de digitale aquarel te exporteren als afbeelding tik je op de knop met het huisje (onder de afbeelding). Tik dan op Save en de afbeelding staat op de Filmrol. Via de Share-knop kun je niet alleen afbeeldingen delen via bijvoorbeeld e-mail, maar ook (en dat is een beetje onlogisch) aangepaste presets als nieuwe presets bewaren. Dat je het weet.

Via presets zijn snel basisinstellingen te realiseren, die je vervolgens weer kunt gaan finetunen
Via presets zijn snel basisinstellingen te realiseren, die je vervolgens weer kunt gaan finetunen

0 Reactie(s) op: Maak eens een mooie aquarel met Aquarella

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.