Maak je eigen spectrum van alle elementen waar de wereld uit bestaat

Door: Anna Sonnemans | 02 september 2011 13:23

Apps & Software

Als een ware iPhone-God maak je met Doodle God een eigen spectrum van alle elementen waar de wereld uit bestaat, zoals water, leven, energie, bomen, bacteriën, mensen en natuurlijk weerwolven.

Als er Doodle in de titel van een app staat, zegt dat wat over de grafische stijl, niets over de kwaliteit. Toch teren ontwikkelaars massaal op het succes van Doodle Jump. Lang niet alles is de moeite van het downloaden waard, maar het goedkope Doodle God verdient wat aandacht als een van de weinige games die Doodle Jump van waardige concurrentie voorziet.

Kladpapier

Zoals de titel dus aangeeft, bezit Doodle God net als Doodle Jump getekende graphics op een achtergrond die doet denken aan een ruitjesschrift. Alsof het geschetst is op kladpapier kortom. Waar we deze stijl inmiddels wel kennen, is het in Doodle God goed uitgevoerd. De tekeningen zijn ondanks de kleine omvang heel gevarieerd, overzichtelijk en vooral erg treff end. Met weinig ruimte en weinig grafische kracht kan kortom best veel.

Kortom

Doodle God gaat uit van een simpel, maar goedwerkend principe waarbij je door het combineren van basiselementen, variërend van aarde en lucht tot plankton en bakstenen, nieuwe elementen creëert en zo de hele evolutie eigenhandig kunt bepalen. Wegens de alsnog wat beperkte content en mogelijkheden, is het charmante Doodle God niet erg lang te spelen, maar dat verandert hopelijk als de volgende episodes van de titel verschijnen.

0 Reactie(s) op: Maak je eigen spectrum van alle elementen waar de wereld uit bestaat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.