Maak mooie digitale collages

Door: robin-smit | 24 juli 2012 15:37

Review

Je favoriete foto's wil je natuurlijk het liefst op een leuke manier presenteren. Dit kan je doen door ze uit te printen in een mooi boek, maar je kan er natuurlijk ook een mooie digitale collage van maken. Een app die je hierbij kan helpen is Layout.

In Layout krijg je de beschikking over een rechthoekig werkvlak dat je kan opdelen in kleinere vlakken door splitsingen te maken. Het maken van deze splitsingen werkt makkelijk en op een leuke manier door lijnen over je werkvlak te trekken. De vlakken die worden gecreëerd door deze splitsingen kan je vervolgens opvullen met foto's die al aanwezig zijn op je iPad, of door een connectie te maken met Facebook, Flickr of Instagram. Deze laatste mogelijkheid is erg handig.

Wanneer er foto's zijn geïmporteerd, kunnen deze worden geschaald binnen de collage. Mocht een foto niet helemaal naar je zin zijn, dan is er ook de mogelijkheid om deze te bewerken. De aanwezige functies hiervoor zijn verrassend uitgebreid. Als nadeel voor Layout moet worden gegeven dat niet meerdere templates aanwezig zijn voor het maken van collages. Hierdoor is het bijvoorbeeld niet mogelijk om met ronde vormen te werken. Daarnaast kan de app niet worden gebruikt op de eerste iPad

Kortom

Layout is een leuke app om collages te maken van je foto's. Integratie met online opslagdiensten voor foto's en uitgebreide mogelijkheden tot het bewerken van foto's maken de app een goede keuze. Helaas is er niet bijzonder veel mogelijk wanneer het aan komt op de layout voor de collages.

0 Reactie(s) op: Maak mooie digitale collages

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.