15 tips om online albums en echte fotoboeken te maken

Door: evi-maquoi | 20 februari 2015 10:01

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4

Tip 13: Teksten

Via Indelingen kun je niet enkel kiezen hoeveel fotovelden er op een pagina moeten staan, je kunt ook kant-en-klare fotovakken en tekstvakken kiezen. Liever handmatig? Wil je hier en daar nog een titeltje toevoegen? Of een uitgebreid fotobijschrift aan die ene reisfoto toevoegen? Ook dat kan. Klik bovenaan in de balk op de knop met tekstvak en plusteken (naast de naam van het laatst gebruikte lettertype) om een tekstvak toe te voegen. Teken een tekstkader en klik er één keer op om tekst toe te voegen. Je kunt de tekst nog opmaken en het lettertype wijzigen, de tekstkleur veranderen, het formaat aanpassen enzovoort.

Wil je je album van paginanummers voorzien? Dan kies je Teksten / Paginanummers invoeren. Via de knop met de wereldbol en het plusteken, uiterst rechts bovenaan in de balk, kun je desgewenst ook nog uittreksels van Wikipedia opzoeken, kopiëren en toevoegen.

Tip 13 Een titel, bijschrift of grote lap tekst toevoegen? Het kan allemaal.

Tip 14: Video?

Videofragmenten in een fotoboek? Dat kan niet! Toch wel. Bij CEWE Fotoboek kun je in de linkermarge ook videofragmenten selecteren en die vervolgens naar je album slepen. Zodra je dubbelklikt op het fragment kun je aangeven uit hoeveel losse foto's de filmstrip van de ingevoegde video moet bestaan. Daarna geef je aan welke foto's in de filmstrip moeten staan. CEWE Fotoboek zal het videobestand uploaden naar zijn servers en een QR-code van de url genereren. Deze QR-code kun je in het gedrukte album publiceren zodat je met je smartphone of tablet razendsnel toegang tot het filmpje krijgt. Let wel, deze dienst is niet gratis. Om een QR-code te genereren en het videofragment gedurende drie jaar online op te slaan, betaal je 1,99 euro extra. Je hebt ook mogelijkheden om het bestand 5, 10 of zelfs 30 jaar op te slaan.

Tip 14 Publiceer een filmstrip in je album en verwijs met een QR-code naar het videofragment.

Tip 15: Kortingen

Zoals eerder aangehaald zijn er verschillende diensten die gelijkaardige kwaliteiten aanleveren. Ben je echt op zoek naar de scherpste prijs? Houd dan de websites van verschillende fotodiensten in de gaten want ze geven heel regelmatig fikse kortingen. Vaak krijg je 10, 20 of zelfs 30% korting op een eerste bestelling, hoef je geen verzendkosten te betalen als je je inschrijft voor de nieuwsbrief of krijg je duurder fotopapier voor de prijs van standaardpapier.

Tip 15 Let wel, de promoties zijn altijd maar tijdelijk en bovendien voorzien van heel veel kleine lettertjes!

Speciale gelegenheden

Voor speciale gelegenheden zoals een huwelijk of gouden bruiloft is het budget meestal iets groter. Een groot album met harde cover geeft onmiddellijk een stijlvolle indruk. In combinatie met wat dikker fotopapier krijg je echt het gevoel een kwalitatief album in handen te hebben. En vlakliggend fotopapier zorgt echt voor de finishing touch. Hierdoor kun je foto's zonder zorgen op een dubbele pagina publiceren zonder storende vouw. Een optionele opbergdoos voor je album maakt het plaatje helemaal compleet.

0 Reactie(s) op: 15 tips om online albums en echte fotoboeken te maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.