Maak supersnel een video van uw foto’s!

Door: Robbin Ooijevaar | 12 mei 2011 17:07

Apps & Software

Als u met specialistische software een fotovoorstelling wilt maken, bent u al snel veel tijd kwijt. Dat kan echter ook anders! Met Flixtime maakt u binnen een paar minuten een korte video van uw foto’s, inclusief achtergrond­muziek en leuke effecten.

1. Benodigdheden

Het leukste aan Flixtime is dat u er weinig tijd mee kwijt bent en dat het toch een origineel eindresultaat geeft. U hebt maximaal vijftien foto’s nodig en het liefst een eigen mp3’tje. U kunt ook kiezen uit een aantal aangeleverde achtergrondmuziekjes, maar dat is minder origineel. Flixtime is een internetapplicatie, u hoeft dus niets te installeren. In dit voorbeeld kiezen we voor vijftien foto’s die zijn gemaakt tijdens een avondje stappen. De achtergrondmuziek bestaat uit een nummer dat de medefeestgangers zullen herkennen van de stapavond. Kies in ieder geval een nummer met een kort intro. De fotoshow duurt slechts zestig seconden en is dus snel voorbij!

Flixtime maakt een leuk filmpjes van vijftien foto’s, compleet met achtergrondmuziek.

2. Fotofilmpje maken

Surf naar FlixTime en maak een gratis account aan via de knop Sign up. Klik op Create a new video om een nieuw filmpje aan te maken. U kunt kiezen uit meerdere thema’s. De basisversie, genaamd The original, is de beste keuze. Ga naar Add photo’s / Upload en selecteer maximaal vijftien foto’s die op uw harde schijf staan. Klik op Add music / Upload en wijs het mp3-bestand aan dat Flixtime moet gebruiken als achtergrondmuziek. Het fotofilmpje wordt niet langer dan zestig seconden en Flixtime kapt het nummer zelf af met een fade-outeffect. Geef uw filmpje bij Name een titel, in ons voorbeeld zou dat ‘Avondje stappen’ kunnen zijn. Bij Description kunt u het filmpje eventueel van een korte toelichting voorzien. De foto’s verschijnen in een rij naast elkaar. U kunt de volgorde nog aanpassen door de foto’s te verslepen, maar dat kost tijd, dus we slaan deze mogelijkheid nu even over. Het gaat ons immers om een snel resultaat! Met de knop Render video stelt Flixtime het filmpje samen en vervolgens wordt het eindresultaat getoond.

Geef een titel op en voeg de foto’s en achtergrondmuziek toe. Flixtime doet de rest!

3. Deel uw creatie!

Onder de knop My videos vindt u alle video’s terug die u met Flixtime hebt gemaakt. Vanaf hier kunt u uw creatie bovendien via e-mail doorsturen naar vrienden. Ook is het mogelijk om uw fotovideo op YouTube of een sociale netwerksite te plaatsen. Klik op Share en geef het mailadres op van de persoon naar wie u het filmpje wilt doorsturen. U kunt meerdere personen invoegen door de mailadressen te scheiden met een komma. Typ bij Message een kort berichtje waarin u het filmpje toelicht. Uw vrienden ontvangen een link in hun mailbox waarmee ze het filmpje kunnen bekijken. Wie de basisfunctie van Flixtime te beperkt vindt, kan de dienst tegen betaling uitbreiden. De gratis versie geeft dankzij zijn beperkingen echter al snel een flitsend eindresultaat!

Flixtime bewaart uw creaties en maakt het eenvoudig om ze door te sturen via e-mail.

0 Reactie(s) op: Maak supersnel een video van uw foto’s!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.