Maak van een simpel to-do lijsjte een RPG game

© CIDimport

Maak van een simpel to-do lijsjte een RPG game

Geplaatst: 31 augustus 2011 - 07:04

Aangepast: 16 november 2022 - 09:24

Redactie ID.nl

Gamen is een hobby die veel tijd in beslag neemt. Zeker als je een RPG-liefhebber bent, zal je regelmatig games spelen die toch wel een uurtje of 100 in beslag nemen. Dan 'vergeet' je nog wel eens andere dingen te doen. Als dit je bekend voorkomt, is EpicWin misschien de app voor jou. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat dit stukje op tijd bij jullie aankomt.

Het principe van EpicWin is even simpel als briljant. In een soort van to do lijst zet je alle dingen die nog moeten gebeuren op een rijtje. Als je deze uitvoert, krijgt je personage ervaringspunten en loot. Zo kan het ineens gebeuren dat je een gouden kelk vindt op je weg naar de afvalbak of dat je warrior level 4 wordt na het doen van de afwas.

Epic Win!

Nadat ik een EpicWin een weekje actief gebruikt heb, kan ik jullie gelijk zeggen dat het zeker motiveert om de dagelijkse taken te doen. Al is het alleen al omdat je regelmatig op je iPhone kijkt en je zal worden herinnerd aan de klusjes die je nog moet uitvoeren. Het maakt ze natuurlijk niet minder vervelend, maar als je iemand bent die normaal zijn agenda vol heeft staan met dingen die moeten gebeuren en vervolgens alsnog vergeet te kijken (lees: ondergetekende) dan is dit zeker een uitkomst.

Verder werkt alles bijzonder eenvoudig. Je kunt er voor kiezen om een eenmalige taak in te vullen, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld iets maandelijks te laten terugkomen. Daarbij bepaal je in welke categorie je iets vindt passen - een achievement van kracht, intelligentie, et cetera - en hoeveel ervaringspunten je het waard vindt. Vervolgens komt deze in een chronologische lijst te staan en krijg je een push-bericht als je deze niet op tijd hebt uitgevoerd.

Alles wordt vergezeld door kleurrijke graphics, grappige teksten en bombastische muziek. Dit zorgt ervoor dat de applicatie overzichtelijk is en er erg verzorgd uitziet. Bovendien kun je ook nog een tweet laten verzenden als je bijvoorbeeld een level omhoog gaat.

Epic Fail!

Helaas bevat EpicWin behalve de broodnodige dingen weinig extra functionaliteiten. Zo miste ik een agendafunctie en ontbrak ook een alarm om aan te geven dat het tijd was voor een bepaalde bezigheid. Verder zou het leuk zijn geweest als je jouw personage wat meer kon aanpassen met bijvoorbeeld gevonden kledij.

De Twitter-functie is leuk bedacht, maar verder bevat de app geen echte mogelijkheid om te communiceren met je medegebruikers. Zo bedacht ik me bij voorbaat dat een gezamenlijke agenda met anderen leuk zou zijn, zodat je samen op een quest kon gaan. Helaas hebben de makers niet veel verder gedacht dan een standaard to do lijst.

Voor de functies die de app biedt, is de prijs vrij hoog. Voor de prijs die je ervoor betaald, krijg je bovendien niet eens alle functies. Zo moeten extra personages worden bijgekocht voor 79 eurocent per stuk. Dit maakt een geslaagde applicatie toch niet helemaal het aanraden waard.

Kortom

Het principe van EpicWin is erg leuk bedacht. Het feit dat je personage levelt met de taken die je in het dagelijks leven uitvoert, draagt er aan bij dat je regelmatig op je to do lijst kijkt. Helaas mist de applicatie een aantal functies en zou een manier van communiceren met anderen leuk zijn geweest.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten