Maak van je iPad een documentenfabriek

© CIDimport

Maak van je iPad een documentenfabriek

Geplaatst: 31 augustus 2011 - 09:14

Aangepast: 16 november 2022 - 09:23

Redactie Computer!Totaal

Met Office² HD van Byte² maak je van je iPad een documentenfabriek.

Voor minder dan de kosten voor de drie iWork-programma's, biedt de app tweederde van de functionaliteiten: tekstverwerking en spreadsheets.

Office² HD verwerkt Word doc- en Excel xls-bestanden, Apples Pages- en Numbers-bestanden en bestanden van het gratis NeoOffice-pakket. Bij mijn test van Office² HD had het programma geen moeite met een keur aan formaten, zoals PDF en Microsofts nieuwere .DOCX-bestanden. Je kunt ook documenten opslaan als PDF'jes.

Met Office² HD kun je formaten, kantlijnen, lettertypes en fontgrootte aanpassen en een afbeelding invoegen. Tot 100 stappen kun je ongedaan maken en het programma slaat bestanden automatisch op als je ze afsluit, dus niet na een wijziging met Pages.

Net als Pages kan Office² HD documenten importeren die zijn bewerkt met Microsofts redigeerfunctie, maar de commentaren verschijnen ook hier in platte tekst. Je kunt verschillende spreadsheets tegelijkertijd bewerken en eenvoudig rijhoogte en kolombreedte aanpassen met je vingers. Met één vingerbeweging kun je wisselen tussen verschillende spreadsheets, wat erg handig is.

Office² HD heeft 112 spreadsheet functionaliteiten: van eenvoudige rekenkundige bewerkingen tot ingewikkelde statistische analyses. Met Numbers heb je twee keer zoveel mogelijkheden. Office² HD kan geen grafieken maken, wat veel gebruikers zullen betreuren. Een aardige functionaliteit is nog wel dat je bestanden kunt plukken van online diensten als Google Docs, Apple's MobileMe, iDisk of Box.net zonder de applicatie te hoeven verlaten.

Kortom

Een grote misser van Office² HD is dat je geen presentaties kunt bekijken of bewerken, maar wat de app wel doet is goed en tegen een redelijke prijs.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten