Maakt afspraken plannen nog eenvoudiger

Door: tessa-vermeulen | 22 mei 2012 17:08

Review

Om je afspraken bij te houden hoef je tegenwoordig niet meer naar de kalender te lopen. Met een paar drukken op je telefoon heb je de afspraak online staan. Easy Calendar maakt haar naam waar, deze app voor iPhone en iPad is zeer gemakkelijk in gebruik.

Vele agenda-apps zoals Calengoo, MiCal en Pocket Calendar zijn al op de markt beschikbaar. Waarin kan Easy Calendar zich dan onderscheiden? De naam zegt het eigenlijk al, met name de gebruiksvriendelijkheid geeft de app een streepje voor op haar concurrenten.

In staande en liggende modus geeft het scherm respectievelijk de dagen van één week en drie weken overzichtelijk weer. Wanneer een nieuwe afspraak moet worden ingepland, klik de dag aan en je kan er direct een toevoegen. Hierbij kan zowel de datum, de tijd als een naam voor de activiteit worden ingevoerd. Een uitgebreide versie voor het noteren van afspraken is te vinden onder 'meer'. Bijvoorbeeld het invoeren van de locatie, herhalingen, meldingen en notities is hier mogelijk.

Easy Calendar zorgt ervoor dat deze stappen met zo min mogelijk taps kunnen worden gedaan, zodat het de snelheid en gebruiksgemak bevordert. De nieuwe afspraak wordt vervolgens direct zichtbaar in de weekagenda op de betreffende dag.

Daarnaast kunnen ook meerdere accounts worden toegevoegd. Hiervoor hoef je niet naar de instellingen van de telefoon, maar dit kan direct in Easy Calendar. Ook kan er gezocht worden middels een simpele zoekfunctie, en is er een halfjaar-overzicht beschikbaar.

Kortom

Deze app biedt met haar nieuwere versie een hoog standaard voor gebruiksgemak door het integreren van swipe, een zoekfunctie en het aantal tabs te verlagen. Op alle lovende woorden na, zitten er nog kleine haperingen betreffende het gebruik op de iPad. Hopende worden deze nog verholpen.

0 Reactie(s) op: Maakt afspraken plannen nog eenvoudiger

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.