Maakt de files op jouw route kenbaar

Door: tessa-vermeulen | 06 april 2012 10:20

Review

En daar sta je weer in de file. Had je toch beter even de app ANWB verkeer op je iPhone of iPad kunnen installeren. Hiermee kan je namelijk snel actuele files, flitsers en wegwerkzaamheden checken vanaf je huidige locatie.

Het zoeken binnen deze app gaat gemakkelijk. Het bovenste tabblad toont alle files, de files per regio of de files per wegnummer. Wil je nog specifieker zoeken? Vul dan via het tabblad 'route' onderaan je scherm, de locatie in waar je naartoe wil. ANWB verkeer zal dan alleen de verkeersinformatie op deze route weergeven en je kan direct jouw route bekijken op de kaart. Op deze kaart kan je helaas niet inzoomen, dus het is slechts een overview. Specifieke verkeersinformatie onderaan het scherm kan je ook per locatie laten uitvoeren.

De app geeft veel informatie, maar laat in enkele opzichten toch te wensen over. Bij de optie 'kaart' mag je verwachten gedetailleerde file informatie op de kaart te vinden, echter is dit niet zichtbaar. Daarnaast kan je via 'meer' ook webcams bekijken bij de verschillende knooppunten. Dit lijkt interessant, maar het zijn slechts achter elkaar afgespeelde beelden, die heel weinig informatie bieden voor de gewone gebruiker. Als autobestuurder is de audio functie wel handig, hiermee kan je namelijk het laatste verkeersnieuws horen.

Kortom

De verwachtingen van de ANWB verkeer app zijn hoog, hier wordt helaas niet volledig aan voldaan. Ondanks dat de app veel informatie biedt en het zoeken op zich makkelijk is, is er niet gedacht vanuit de gebruiker. De audio functie is handig, maar bevindt zich niet direct in de tabbladen. Daarnaast kan je kan niet inzoomen op je routekaart. In essentie biedt de app de nodige informatie, maar het kan beter.

0 Reactie(s) op: Maakt de files op jouw route kenbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.