MadAppLauncher 1.6.0.0

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 10 augustus 2012 15:08

Apps & Software

Het nadeel van het openen van programma's met een toetsencombinatie is dat u een behoorlijk goed geheugen moet hebben om al meerdere combinaties te onthouden. Om die reden pakt dit MadAppLauncher het anders aan. In plaats van een toetsencombinatie te verbinden aan alle afzonderlijke programma's die u wilt starten, verbindt u één toetsencombinatie aan de app waarin al de programma's staan uitgestald.

Wanneer u het programma opent, is de werking dan ook direct duidelijk: elk vlak heeft een toets toegewezen gekregen en met die toets start u wat er in dat vlak staat. Dat werkt snel en handig. Met de toetsencombinatie (die u zelf kunt definiëren) roept u het platform op en met de bijbehorende toets start u vervolgens het programma van uw keuze. Dit hoeft overigens niet per definitie een programma te zijn, het kan ook een map of script zijn dat u op deze manier start. Het programma kent tien posities voor de functietoetsen en vervolgens nog eens dertig posities voor de 'gewone' toetsen. Daarnaast zijn er echter ook nog eens tien tabbladen die ieder weer dertig posities tonen. In totaal kunt u op deze manier 310 programma's, mappen enzovoort starten.

Het is direct duidelijk wat dit programma doet: druk op een toets op het toetsenbord om de corresponderende app te openen.

Mission Control

Het programma doet ons enigszins denken aan Mission Control voor OS X, waarbij programma's ook als pictogrammen op een platform worden getoond. Het werkt prima en snel in OS X en dat doet het hier ook. Het enige nadeel is dat het ontzettend veel werk is om apps toe te kennen aan de knoppen en dat het niet mogelijk is om apps naar een knop te slepen. Wellicht komt dat in een volgende versie. Vooralsnog zijn we hier erg blij mee, en houden we dit programma onder de knop (letterlijk in dit geval).

Het toevoegen van programma's gaat stuk voor stuk via de optie Bewerken en dat is natuurlijk wel tijdrovend.

MadAppLauncher 1.6.0.0

Freeware

Taal Engels

Download 1,47 MB

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Microsoft .NET Framework 4.0 Client geïnstalleerd

Maker Roberto Concepcion

Oordeel 8/10

Pluspunten

Duidelijke en overzichtelijke interface

Snel toegang tot 310 programma's

Werkt snel en efficiënt

Minpunten

Invoeren van de programma's kost veel tijd

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: MadAppLauncher 1.6.0.0

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.