MAGIX Digital DJ

Door: Evi Maquoi | 07 juli 2010 12:46

Apps & Software

Een virtuele mengtafel. Dat is de beste omschrijving voor het nieuwe MAGIX-softwarepakket Digital DJ

Het programma tovert uw scherm om tot twee virtuele decks waarmee u uw favoriete nummers kunt mixen. Dankzij de reeks autofuncties kunnen zelfs beginners heel aardige resultaten krijgen op de digitale draaitafel.

Digital DJ ziet er gelikt uit. Wanneer u het programma opstart krijgt u een virtuele draaitafel te zien. Wie al ooit een echte mengtafel in handen heeft gehad, zal ook onmiddellijk met deze digitale draaitafel aan de slag kunnen. Beginners kunnen alle knopjes leren kennen dankzij de pop-upschermpjes die verschijnen wanneer u met uw muiscursor boven een knop of venster blijft zweven. U kunt een reeks nummers inladen of uw favoriete muziek en afspeellijsten uit iTunes rechtstreeks importeren in Digital DJ. Nummers beluisteren - of voorbeluisteren met koptelefoon - gaat eenvoudig via het Playlist-venster. Wie echt heel veel nummers inlaadt, kan via de zoekfunctie in de browser snel nummers opsporen.

De mooie interface in combinatie met informatieve pop-ups maakt het eenvoudig om met Digital DJ te leren werken.

Mixen

Ervaren dj’s zullen onmiddellijk mooie mixen kunnen maken. De knoppen van Digital DJ zitten namelijk op logische plaatsen net zoals op echte mengtafels. Het is erg eenvoudig om loops te maken, crossfades te gebruiken, te pitchen, cuepunten in te stellen, bas-, midden- en trebletonen aan te passen, tempo’s te bevriezen enzovoorts. Nieuwelingen kunnen dan weer gebruik maken van Automix- of Autosync-functie om nummers automatisch te mixen of beats te synchroniseren. Digital DJ is zelfs in staat om een klankanalyse te maken en aan de hand van een uitgangsnummer vergelijkbare nummers te vinden. Zelf scratchen, samples invoegen of effecten toepassen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. De reloop-functie maakt het zelfs mogelijk om effecten en samples in realtime te mixen.

Een sterke troef is de uitgebreide database met samples.

Conclusie

De mogelijkheden van MAGIX Digital DJ zijn ontzettend uitgebreid en de gebruiksvriendelijkheid van het pakket laat ook beginners toe om mooie resultaten te behalen. Zowel thuis als live op een feestje. De meegeleverde papieren handleiding is erg beknopt, maar in de pdf-handleiding vindt u gelukkig wel uitleg voor alle functies en knoppen. Het grootste gemis van MAGIX Digital DJ is dat u uw mix niet kunt opnemen. Hiervoor hebt u professionelere en duurdere pakketten voor nodig en dat is echt een gemiste kans.

MAGIX DIGITAL DJ

Prijs € 39,99 (doos of download)

Taal Nederlands

Medium 1 cd-rom

Proefversie Niet beschikbaar

OS Windows XP/Vista/7; Mac OS X vanaf 10.4

Systeemeisen Pentium III, Intel Mac of G4, 512 MB RAM, 200 MB harde-schijfruimte

Maker MAGIX

Oordeel 7/10

Pluspunten

Nederlands

Mooie interface

Veel mogelijkheden

Koppelen aan iTunes

Minpunten

Beknopte papieren handleiding

Geen proefversie

Geen opnamemogelijkheid!

0 Reactie(s) op: MAGIX Digital DJ

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.