MAGIX Fastcut 2 - Vlot GoPro-films monteren

© PXimport

MAGIX Fastcut 2 - Vlot GoPro-films monteren

Geplaatst: 4 mei 2016 - 03:06

Aangepast: 14 december 2022 - 14:55

Maikel Dijkhuizen

Veel mensen vereeuwigen hun wilde avonturen met een actiecamera. MAGIX speelde slim in op deze behoefte door vorig jaar een nieuwe videobewerker uit te brengen die schokkende beelden kan corrigeren. De Duitse softwareontwikkelaar komt nu met Fastcut 2 op de proppen.

Met Fastcut 2 introduceert MAGIX voor het eerst een 365-dagen formule. Wie de software aanschaft, heeft gedurende een heel jaar recht op de nieuwste updates. Net als versie 1 bestaat Fastcut 2 feitelijk uit het programma Video easy HD waaraan enkele specifieke functies zijn toegevoegd, zoals beeldstabilisatie en actiesjablonen. MAGIX heeft de gebruikersomgeving op kleine punten gemoderniseerd. Lees ook: 15 handige tools voor videobewerking.

Simpele bediening

Het monteren van actiefilms is met Fastcut 2 een simpel karweitje. Je start een nieuw project en voegt de GoPro-beelden zo nodig in het lrv-formaat toe. Deze beelden zijn voor de bewerking omgezet naar een lagere resolutie, waardoor het lukt om video's zonder haperingen te bewerken. Leuk is dat je de beelden optioneel in een kant-en-klaar actiesjabloon deponeert van maximaal drie minuten. Dit werkt volautomatisch, waarbij je zelf niets meer hoeft te monteren. Wil je naderhand toch nog iets aanpassen, dan is dat uiteraard mogelijk. Ten opzichte van de vorige versie zijn er tien extra actiesjablonen bijgekomen, wat het totaal op 25 brengt.

 

© PXimport

MAGIX heeft extra actiesjablonen aan Fastcut 2 toegevoegd.

Handmatig bewerken

Naast de voorgekauwde actiesjablonen lukt het met deze software ook om video's handmatig te bewerken. Fastcut 2 heeft een overzichtelijke tijdlijn waarin je verschillende clips en muziektracks integreert. Hierbij zijn er speciale GoPro-filters voorhanden om het kenmerkende fisheye-effect van groothoeklenzen te corrigeren. Dit werkt in de praktijk voortreffelijk! Verder is het met de beeldstabilisator mogelijk om extreme schokken te verminderen. Als de actie buiten plaatsvindt, gebruik je een apart filter om hinderlijk omgevingsgeluid te reduceren, zoals de wind. Na afloop bewaar je de film als mp4-bestand of publiceer je het project op internet.

Conclusie

Buiten tien actiesjablonen en een verbeterde interface, bevat Fastcut 2 weinig nieuws. Dat is ook niet nodig, de eerste versie voldeed prima. Een upgrade is dus oninteressant. Wie voor het eerst GoPro-video's wil monteren, haalt met Fastcut 2 een gebruiksvriendelijke videobewerker in huis tegen een redelijke prijs.

 

© PXimport

Verminder schokken en corrigeer het fisheye-effect van GoPro-video's

9,0

Ons oordeel

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk

Extra actiesjablonen

GoPro-filters

Minpunten

Weinig nieuwigheden

Weinig uitvoerformaten

Conclusie

MAGIX Fastcut 2 --------------- **Prijs** € 49,99 **Taal** Nederlands **OS** Windows 7/8/10 **Website** [www.magix.com](http://www.magix.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten