MAGIX Music Maker 17 Premium

Door: Evi Maquoi | 15 september 2010 13:20

Apps & Software

MAGIX Music Maker 17 Premium is een uitgebreid softwarepakket waarmee zowel beginners als semi-pro’s eigen geluiden of songs kunnen maken. Net als een echte producer kunt u aan de slag met een gigantisch aanbod sounds, loops, instrumenten en speciale effecten om een jingle of lijflied te schrijven.

Ieder jaar brengt MAGIX een vernieuwde versie van Music Maker uit. Ondertussen zitten ze dus al aan versie 17. Toch merkten we onmiddellijk dat er flink wat nieuwe functies aan het programma zijn toegevoegd. In de database zitten zo’n 3500 nieuwe samples uit veel muziekgenres, die u kunt gebruiken om te mixen. Daarnaast kunt u uiteraard ook zelf melodieën creëren met de MIDI-editor. De Remix-Agent is hiervoor een handig hulpmiddeltje voor het vinden van de maat. Wilt u ook eigen instrumenten toevoegen? Koppel dan uw microfoon, gitaar of MIDI-keyboard en neem alles netjes op. Via het bijgeleverde Music Editor 3 kunt u gedetailleerde geluidsbewerking uitvoeren.

De samplebibliotheek is ontzettend uitgebreid.

Solo instrumenten

Het is prettig werken met Music Maker 17 Premium. Deels door de mooie, vernieuwde interface, deels door de gebruiksvriendelijkheid en het rijk scala functies en mogelijkheden. Nadat u geluiden geselecteerd en gecombineerd hebt - tot maximaal 96 sporen - kunt u ook eigen melodieën opnemen. Dankzij de verschillende beschikbare object-synthesizers kunt u ongetwijfeld een originele deun in elkaar knutselen. De nieuwe Vita Solo Instruments laten u zelfs toe om professionele piano-, saxofoon-, drum- en synthesizersamples op te nemen via virtuele instrumenten. Bent u klaar met produceren? Dan is het tijd om alles netjes af te mixen. U kunt uw liedje vervolgens opslaan en op cd branden of rechtstreeks publiceren op MySpace, YouTube of SoundCloud. Als u voor SoundCloud kiest, kunt u uw vrienden zelfs van uw creatie op de hoogte brengen via Facebook of Twitter. Liever op YouTube? MAGIX Music Maker 17 Premium beschikt over enkele visuals en video-effecten. Via het bijgeleverde programma MAGIX Xtreme Print Studio kunt u zelfs uw eigen cd-covers en boekjes ontwerpen en afdrukken.

U wilt levensechte saxofoontonen toevoegen? Geen probleem!

Conclusie

MAGIX Music Maker 17 Premium bevat weer enkele noemenswaardige nieuwigheden. De Vita Solo Instruments zijn absoluut de moeite waard en ook de uitgebreide samplebibliotheek steekt boordevol lekkere tunes. Dankzij ‘drag & drop’ is het ontzettend eenvoudig om stap voor stap een eigen nummer of wat achtergrondmuziek voor onder een fotopresentatie te maken. Op het gebied van handleidingen en tutorials laat MAGIX Music Maker 17 Premium echter te wensen over. De papieren handleiding die in de doos zit, is erg beknopt en de ingebakken videotutorials liepen tijdens onze test herhaaldelijk vast. De infobox die tips en informatie over programmaonderdelen toont, loopt gelukkig wel gesmeerd. U kunt – voordat u 100 euro spendeert – het programma gratis testen gedurende één maand. Vindt u het een leuk programma, maar toch nog net iets te prijzig? Dan kunt u ook de gewone versie van Music Maker 17 van zestig euro overwegen. Deze bevat minder samples en slechts twee Vita Solo Instruments. Bovendien zijn de extra programma’s MAGIX Print Studio en Music Editor 3 niet bijgeleverd.

MAGIX Music Maker 17 Premium

Prijs € 99,99

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen Pentium III, 512 MB RAM, 4 GB harde-schijfruimte

Maker MAGIX

Oordeel 8/10

Pluspunten

Uitgebreid, compleet pakket

Grote samplebibliotheek

Mooie interface

Rechtstreeks publiceren op YouTube, MySpace of SoundCloud

Minpunten

Prijs

Geen uitgebreide gedrukte handleiding

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand van de proefversie van Music Maker. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: MAGIX Music Maker 17 Premium

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.