MAGIX Music Maker MX Premium 18

Door: Maikel Dijkhuizen | 23 november 2011 14:57

Apps & Software

Met Music Maker MX Premium 18 kunt u op de computer muziek componeren waarbij dit programma geschikt is voor zowel beginnende als ervaren muzikanten. Of u nu muzikale aanleg hebt of niet, met dit pakket is iedereen in staat om eigen nummers te produceren.

Als u denkt dat dit programma alleen geschikt is voor liefhebbers van elektronische muziek, dan hebt u het mis. Het pakket bevat namelijk allerlei instrumenten zoals drums, (bass)gitaren, trompetten, piano's, violen en analoge synthesizers. Via een virtueel toetsenbord componeert u muziek. Daarnaast kunt u rechtstreeks klanken opnemen van echte instrumenten. U houdt bijvoorbeeld een microfoon bij een akoestische gitaar of u sluit een usb-keyboard op de computer aan. Het aantal geluiden (loops) dat u voor uw muziekstuk mag gebruiken, is in versie 18 uitgebreid. Er is nu een aanbod van ruim vijfduizend deuntjes. De geluiden zijn afkomstig van verschillende instrumenten. Handig is dat de bibliotheek is opgedeeld in meerdere muziekstijlen, zodat u snel bruikbaar materiaal vindt.

Met de nieuwe analoge synthesizer creëert u een uniek geluid.

Geluiden combineren

Gebruikers die niet bekend zijn met Music Maker MX Premium, schakelen de easy-modus in. De interface is in deze modus een stuk overzichtelijker, omdat geavanceerde opties niet zichtbaar zijn. U voegt via drag-and-drop geluiden aan de tijdlijn toe. Door maximaal 96 sporen met elkaar te combineren, componeert u een nieuw nummer. Er zijn allerlei hulpjes aanwezig om originele geluidsfragmenten toe te voegen, zoals BeatBox, Robota en LiViD. Het gebruik hiervan is niet altijd even eenvoudig te begrijpen, dus reserveer hiervoor voldoende tijd. Verder voorziet u geluidsfragmenten van speciale effecten en zorgt u met de mixer voor een juiste volumebalans van de afzonderlijke sporen. Afgewerkte liedjes deelt u op Facebook, YouTube of SoundCloud. U kunt een nummer ook lokaal op als mp3-, ogg-, aiff-, wav-, wma- of flac-bestand opslaan. Ten slotte brandt u de nummers eventueel op een lege cd.

Door de schuifknoppen te bewegen, kunt u een liedje naar eigen wens afmixen.

Conclusie

Ten opzichte van de vorige versie heeft MAGIX het aantal nieuwe instrumenten en geluiden fors uitgebreid. Hierdoor hebt u nog meer mogelijkheden om goede muziek te componeren. In Music Maker MX Premium 18 schaaft u net zo lang aan liedjes, totdat u tevreden bent over het resultaat. U gebruikt hiervoor bestaande geluiden uit de bibliotheek en/of u maakt zelf melodieën. Dat kan met zowel echte als virtuele instrumenten. Houd er rekening mee dat de leercurve in de geavanceerde modus nogal hoog is. Wilt u alle functies onder de knie krijgen, dan bent u met dit veelzijdige programma veel tijd kwijt.

MAGIX Music Maker MX Premium 18

Prijs € 99,99

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 2GHz-processor, 1 GB geheugen, 6 GB harde-schijfruimte, minimale beeldschermresolutie 1024 x 768

Maker MAGIX AG

Oordeel 9/10

Pluspunten

Groot aanbod instrumenten

Bibliotheek met ruim vijfduizend geluiden

Talloze opties om originele liedjes te maken

Easy-modus

Minpunten

Sommige tools zijn Engelstalig

Hoge leercurve geavanceerde modus

0 Reactie(s) op: MAGIX Music Maker MX Premium 18

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.