MAGIX Photo & Graphic Designer 7

Door: evi-maquoi | 14 maart 2012 15:59

Review

Hoe maakt u een fotokalender, wenskaart of uitnodiging? Gebruikt u eerst een programma om uw foto's te bewerken en vervolgens een andere toepassing om alles in de juiste vorm te gieten? Hebt u niet liever een alles-in-één-pakket? MAGIX is ondertussen al aan zijn zevende versie van Photo & Graphic Designer toe. We zetten de plus- en minpunten op een rijtje.

Wanneer u Photo & Graphic Designer 7 start, krijgt u een welkomstscherm te zien waarin u aan de hand van tabbladen kunt aangeven wat u precies wenst te doen. Bijvoorbeeld foto's retoucheren, optimaliseren of vormgeven, vrij tekenen of wenskaarten en uitnodigingen maken. Deze startmodus is een prima hulpmiddel voor beginners die weinig kaas hebben gegeten van desktop publishing (dtp). Wie wel al eens wat heeft opgemaakt of liever geen wizard gebruikt, kan klikken op de Direct starten-knop.

De zogenoemde Starter is een prima hulpmiddel voor beginnende dtp'ers.

DTP

MAGIX Photo & Graphic Designer is een gebruiksvriendelijk vormgevingsprogramma met een rits interessante functies. U kunt met een wit vel starten om een banner, uitnodiging, logo of webpagina te maken. Hebt u niet zo veel inspiratie? Dan zijn de sjablonen in de Ontwerpgalerie een prima startpunt. Het aantal voorbeelden is ontzettend uitgebreid en in de meeste sjablonen is tijd gestoken. Kies een sjabloon, gebruik eventueel een ander kleurenschema, voeg uw eigen teksten en foto's toe en pas uw documenten aan uw eigen wensen aan. Hebt u zelf geen foto's of clip-arts om uw pagina's op te maken? Dan biedt MAGIX u ruim voldoende aan. De interface oogt strak en werkt intuïtief, al zijn de knoppen soms ietwat verwarrend. Erg handig tijdens het opmaken is de functie Magic Snap om uw objecten dankzij ingebeelde magneetlijnen mooi uit te lijnen.

Magic Snap - om objecten mooi uit te lijnen - is één van de interessantste nieuwigheden van het pakket.

Fotobewerking

Dit programma is in hoofdzaak een pakket om pagina's op te maken, verwacht dus geen hoogtechnologische functies om foto's te bewerken. Alle basistools zijn uiteraard aanwezig. U kunt uw foto's eenvoudig bijsnijden of roteren en ook de helderheid, het contrast of de curves aanpassen is eenvoudig. Dankzij de kloonstempel kunt u eenvoudig oneffenheden wegwerken of objecten dupliceren. Opmerkelijk is dat het pakket nu ook ondersteuning biedt voor foto's in RAW-formaat. Zowel de functie om panoramafoto's te maken als de tool om perspectieven te corrigeren kunnen volgens ons een stuk beter. Er is namelijk uitsluitend een automatische correctietool en die gaat af en toe wel eens de mist in.

Alle basistools voor fotobewerking zijn aanwezig.

Conclusie

MAGIX Photo & Graphic Designer 7 is een veelzijdig alles-in-één pakket. Voor zeventig euro krijgt u flink wat interessante functies en veel mooie sjablonen voorgeschoteld. Het is mooi meegenomen dat u uw foto's ietwat kunt bewerken in het programma zonder te switchen naar andere programma's, maar een echt fotobewerkingsprogramma is dit niet. Photo & Graphic Designer 7 lijkt ons een goed pakket voor beginnende dtp'ers die af en toe drukwerk nodig hebben.

MAGIX Photo & Graphic Designer 7

Prijs € 69,99

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of 198 MB download

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 700MHz-processor, 512 MB geheugen, 400 MB harde-schijfruimte

Maker MAGIX AG

Oordeel 7/10

Pluspunten

Mooie sjablonen

Gebruiksvriendelijk pakket

Uitgebreide handleiding

Minpunten

Verwarrende knoppen

Fotobewerkingstools kunnen beter

Automatische perspectiefcorrectie werkt slecht

1 Reactie(s) op: MAGIX Photo & Graphic Designer 7

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 13 september 2013 14:56 RolandH
    Video DeLuxe 2014 is inmiddels uit: http://www.magix.com/nl/videobewerking/ Gaan jullie deze ook testen? Heet issue is de 64bit mogelijkheid. Deze versie ondersteunt (nog) geen 64bit, maar is er wel voor geoptimaliseerd. Ben benieuwd hoe dit in de praktijk uitpakt.
    Alvast bedankt!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.