MAGIX Red uw Digitale Data

Door: Maikel Dijkhuizen | 12 januari 2011 13:29

Apps & Software

MAGIX richt zich met het softwarepakket Red uw Digitale Data op computergebruikers die vlot en eenvoudig back-ups willen maken zonder dat ze daarvoor ingewikkelde handelingen hoeven te verrichten. Nadat u enkele instellingen voor een systeemkopie hebt geconfigureerd, verloopt het proces geheel automatisch. Prettig is dat toekomstige back-ups weinig tijd kosten, omdat alleen wijzigingen worden verwerkt.

In het gebruiksvriendelijke openingsscherm hebt u direct de mogelijkheid om een systeemkopie te maken. U kiest zelf van welk schijfstation u automatische back-ups wilt creëren via het tabblad Instellingen. Vervolgens kiest u een doelstation voor het imagebestand, bijvoorbeeld een externe harde schijf of usb-stick. Netwerkapparaten worden vreemd genoeg niet ondersteund voor deze functie, waardoor u geen data naar een NAS of netwerkschijf kunt wegschrijven. Verder stelt u een tijdschema in, zodat het softwarepakket back-uptaken voortaan zelfstandig uitvoert. U beveiligt het image desgewenst met een wachtwoord. Het maken van automatische kopieën verloopt erg soepel. Het is echter een nadeel dat u alleen complete schijfstations automatisch kunt back-uppen en bijvoorbeeld niet uw belangrijkste mappen. Wel maakt u handmatig back-ups om losse bestanden en mappen veilig te stellen op bijvoorbeeld een externe harde schijf, cd/dvd of blu-ray-schijf. Daarnaast bewaart u optioneel gegevens in de cloud op de servers van MAGIX. U hebt zonder extra kosten de beschikking over 500 MB online schijfruimte.

Gegevens-shredder

Het herstellen van back-ups gaat zonder problemen. Wanneer u de gegevens hebt beveiligd met een wachtwoord, dan dient u deze eerst in te voeren. U zet de bestanden terug naar de oorspronkelijke locatie of u selecteert een nieuwe opslagmap. Het is mogelijk om een opstartbare usb-stick of dvd te creëren, zodat u de computer na een systeemcrash weer tot leven wekt. U kiest in dat geval voor de optie Medium voor noodgevallen aanmaken. Handig is de ingebouwde gegevens-shredder. Hiermee verwijdert u data definitief van uw harde schijf. Voor de veiligheid worden de gegevens meerdere keren overschreven. Daarnaast is er een functie aanwezig om in Windows verwijderde data weer terug te halen.

Het is hoogst irritant dat het programma regelmatig een herstart van uw systeem vereist. Dat is bijvoorbeeld nodig nadat u de software hebt geïnstalleerd en als u een partitie voor een handmatige stationsback-up selecteert. In de installatiewizard moet u even oppassen dat u niet de overbodige Ask Toolbar activeert. Voordat u de software koopt, is het verstandig om eerst de back-upopties in Windows eens te verkennen. Veel functies van Red uw Digitale Data zijn immers ook standaard binnen het besturingssysteem beschikbaar. Het is om die reden geen absolute must om dit product aan te schaffen. Overigens is het onderhoudsprogramma MAGIX PC Check & Tuning Free onderdeel van het softwarepakket.

Voor een automatische systeemback-up hoeft u alleen maar het doelstation te selecteren.

MAGIX Red uw Digitale Data

Prijs € 39,99

Taal Nederlands

Medium 1 cd of 3,5 MB download

Proefversie 30 dagen

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 400 MHz-processor, 512 MB RAM, 200 MB harde-schijfruimte, grafische kaart met minimaal 1024 x 600 resolutie

Maker MAGIX AG

Oordeel 7/10

Pluspunten

Betrouwbare back-ups maken

Online bestanden opslaan

Gebruiksvriendelijk

Minpunten

Ask Toolbar

Geen automatische back-ups naar netwerkapparaten

Automatische back-ups niet mogelijk voor losse mappen

Regelmatig systeemherstart noodzakelijk

Veiligheid

Geen van de ca. 40 virusscanners zag iets verdachts in het installatiebestand. Voor zover wij op moment van publicatie hebben kunnen nagaan, is het installatiebestand veilig om te downloaden. Zie het volledige detectierapport van VirusTotal.com voor meer details. Mocht er inmiddels een nieuwe versie van de software beschikbaar zijn, dan kunt u het bestand via VirusTotal.com altijd zelf opnieuw scannen.

0 Reactie(s) op: MAGIX Red uw Digitale Data

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.