MAGIX Red Uw Video's 7 - Videotapes digitaliseren

© PXimport

MAGIX Red Uw Video's 7 - Videotapes digitaliseren

Geplaatst: 12 maart 2014 - 11:30

Aangepast: 24 november 2022 - 10:36

Maikel Dijkhuizen

Het softwarepakket MAGIX Red Uw Video's bestaat feitelijk uit het programma Video easy 5 HD. In combinatie met de meegeleverde usb-converter is deze videobewerker in staat analoog beeldmateriaal te digitaliseren. Altijd handig wanneer je nog films op VHS of andere ouderwetse cameratapes hebt staan!

Het is geen geheim dat de beeldkwaliteit van analoge videodragers vanzelf achteruit hobbelt. Bovendien is het nog maar de vraag hoe lang je afspeelapparatuur het volhoudt. Reden genoeg dus om op korte termijn videobanden naar je pc over te hevelen. Het pakket Red je video's kan je hierbij prima helpen.

Door de meegeleverde usb-converter op een scart-, cinch- of S-Video-kabel van de videorecorder aan te sluiten, lukt het om het analoge signaal om te zetten naar een digitaal signaal. Vervolgens hoef je de beelden alleen nog maar met je computer op te nemen.

 

© PXimport

Met behulp van de wizard digitaliseer je stap voor stap videobanden.

Films oppoetsen

Aan de hand van een duidelijke wizard bewaart het programma analoog videomateriaal op je pc. Zodra de boel is gedigitaliseerd, poets je de films desgewenst nog iets op. Zo loont het de moeite om wat met de waarden van de helderheid, het contrast en de kleuren te spelen.

Je verwijdert daarnaast simpel saaie scènes uit de film. Vergeleken met versie 6 kun je nu wel voorbeeldweergaven van overgangen in het projectvenster bekijken. Als de bewerkingen zijn afgerond, bewaar je de film op je harde schijf of brand je het videobestand op een schijf. Leuk is dat je in het laatste geval uit meer dvd- en blu-ray-menusjablonen kunt kiezen.

 

© PXimport

Het softwarepakket bevat simpele gereedschappen om je films op te fleuren.

Conclusie

Zoals we inmiddels van MAGIX gewend zijn, werkt ook versie 7 van Red Uw Video's vlekkeloos. Om de omzetting van analoge videotapes naar digitale bestanden in goede banen te leiden, neemt de software je mee op sleeptouw. Dankzij de gebruiksvriendelijke instructies in de wizard kunnen ook onervaren pc-gebruikers met het pakket uit de voeten. MAGIX heeft de interface van de software iets aangepast, waardoor de knoppen een groter formaat hebben gekregen. Vooral op aanraakschermen werkt het programma daardoor iets prettiger. Verder valt er in deze nieuwe editie van Red Uw Video's helaas weinig vernieuwing te bespeuren.

9,0

Ons oordeel

Pluspunten

Interface

Scart-adapter en usb-kabel

Meer menusjablonen

Minpunten

Conclusie

MAGIX Red Uw Video’s 7 ---------------------- **Prijs** € 59,99 (Mac-versie: € 69,99) **Taal** Nederlands **OS** Windows XP/Vista/7/8 OS X 10.4 **Meer info** [www.magix.com/nl](http://www.magix.com/nl)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten