MAGIX Red Uw Video's 7 - Videotapes digitaliseren

Door: Maikel Dijkhuizen | 12 maart 2014 13:30

Review

Het softwarepakket MAGIX Red Uw Video's bestaat feitelijk uit het programma Video easy 5 HD. In combinatie met de meegeleverde usb-converter is deze videobewerker in staat analoog beeldmateriaal te digitaliseren. Altijd handig wanneer je nog films op VHS of andere ouderwetse cameratapes hebt staan!

MAGIX Red Uw Video’s 7

Prijs

€ 59,99 (Mac-versie: € 69,99)

Taal

Nederlands

OS

Windows XP/Vista/7/8

OS X 10.4

Meer info www.magix.com/nl

9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Interface
 • Scart-adapter en usb-kabel
 • Meer menusjablonen
 • Minpunten

Het is geen geheim dat de beeldkwaliteit van analoge videodragers vanzelf achteruit hobbelt. Bovendien is het nog maar de vraag hoe lang je afspeelapparatuur het volhoudt. Reden genoeg dus om op korte termijn videobanden naar je pc over te hevelen. Het pakket Red je video's kan je hierbij prima helpen.

Door de meegeleverde usb-converter op een scart-, cinch- of S-Video-kabel van de videorecorder aan te sluiten, lukt het om het analoge signaal om te zetten naar een digitaal signaal. Vervolgens hoef je de beelden alleen nog maar met je computer op te nemen.

Met behulp van de wizard digitaliseer je stap voor stap videobanden.

Films oppoetsen

Aan de hand van een duidelijke wizard bewaart het programma analoog videomateriaal op je pc. Zodra de boel is gedigitaliseerd, poets je de films desgewenst nog iets op. Zo loont het de moeite om wat met de waarden van de helderheid, het contrast en de kleuren te spelen.

Je verwijdert daarnaast simpel saaie scènes uit de film. Vergeleken met versie 6 kun je nu wel voorbeeldweergaven van overgangen in het projectvenster bekijken. Als de bewerkingen zijn afgerond, bewaar je de film op je harde schijf of brand je het videobestand op een schijf. Leuk is dat je in het laatste geval uit meer dvd- en blu-ray-menusjablonen kunt kiezen.

Het softwarepakket bevat simpele gereedschappen om je films op te fleuren.

Conclusie

Zoals we inmiddels van MAGIX gewend zijn, werkt ook versie 7 van Red Uw Video's vlekkeloos. Om de omzetting van analoge videotapes naar digitale bestanden in goede banen te leiden, neemt de software je mee op sleeptouw. Dankzij de gebruiksvriendelijke instructies in de wizard kunnen ook onervaren pc-gebruikers met het pakket uit de voeten. MAGIX heeft de interface van de software iets aangepast, waardoor de knoppen een groter formaat hebben gekregen. Vooral op aanraakschermen werkt het programma daardoor iets prettiger. Verder valt er in deze nieuwe editie van Red Uw Video's helaas weinig vernieuwing te bespeuren.

3 Reactie(s) op: MAGIX Red Uw Video's 7 - Videotapes digitaliseren

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 maart 2014 09:51 RolandH
  Ik vind het vooral handig dat ik met deze software alles met SCART uitgang kan opnemen. Ik kan dus bijvoorbeeld ook mijn xbox of PlayStation signaal met de grabber opnemen. Dat is vooral handig als je een review van een game wilt maken of iets dergelijks. Daar bestaan vast en zeker betere methodes voor, maar dit is een erg makkelijke en goedkope oplossing. Volgens mij staat er ergens op de Magix website zelfs iets vermeld van consoles opnemen: www.magix.com/nl/video-naar-dvd/
  Verder inderdaad weinig vernieuwing. Dat is denk ik ook wel een klein kritiekpunt wat betreft Magix software. Elk jaar komt er weer gedwongen een 2012/2013/2014/2015 enz. versie uit van hun producten, ongeacht of er nou veel vernieuwing in zit. Ik koop inmiddels elke 3 jaar een nieuwe versie, anders loont het zich niet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 april 2014 17:45 Anoniem
  o
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 januari 2021 12:57 hr.muysson
  Helaas is MAGIX Red Uw Video's 7 uitverkocht volgens de website. Zijn er nog alternatieven om VHS video's te digitaliseren?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.