MAGIX Video deluxe 17 Premium HD

Door: Evi Maquoi | 12 november 2010 14:05

Apps & Software

Net zoals het aanbod aan (HD-)videocamera's, groeit ook het scala aan programma's om video te bewerken. De MAGIX Video deluxe-reeks is al verschillende jaren een gevestigde waarde. Wij schotelen u de nieuwigheden van versie 17 voor.

Wanneer u even met het programma bezig bent, krijgt u al snel in de gaten dat MAGIX Video deluxe 17 Premium HD een uitgebreid scala aan professionele tools onder de motorkap heeft. De interface is erg gebruiksvriendelijk en volledig aanpasbaar aan uw persoonlijke behoeften. Het pakket biedt ondersteuning voor heel wat video- en audioformaten waaronder (dv-)avi, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, mt(2)s, mxv, mkv, QuickTime, wmv (HD), wav, mp3, ogg, wma, enzovoort. Importeren is kinderspel en u hebt maar liefst 99 sporen ter beschikking. Zowel beginners als gevorderden kunnen met dit pakket aan de slag, want u bepaalt volledig zelf hoeveel toeters en bellen u toevoegt.

De gebruiksvriendelijke interface is volledig aanpasbaar. U bepaalt zelf de grootte en positie van previewvenster, browservenster en storyboard.

3D

Kleurcorrecties, geluidsbewerking, ruisreductie, beeld-in-beeld-weergave, multicam-bewerking, speciale effecten, 3D-titels en -overgangen: het zit allemaal in het programma ingebakken. De volledig nieuwe beeldstabilisator werkt trouwens behoorlijk goed. En weet u niet goed welke achtergrondmuziek u erbij wilt? In de audiobibliotheek zitten meer dan 500 geluidseffecten, samples en volledige nummers die u naar hartenlust kunt gebruiken. Helemaal leuk is dat u ook 3D-beelden kunt bewerken, vandaar het bijgeleverde 3D-brilletje.

Wie in deze software investeert, krijgt trouwens een heleboel andere programma's meegeleverd: MAGIX Music Editor 3 om audio te bewerken, het fotobewerkingspakket MAGIX Photo Designer 7 en MAGIX Xtreme Print Studio om dvd-labels en -hoezen te ontwerpen. U haalt dus een erg complete suite in huis.

Bent u klaar met monteren? Dan kunt u een mooi dvd-menuutje creëren en uw film op schijf branden of rechtstreeks publiceren op Facebook of YouTube.

Exporteren is erg eenvoudig. U kunt zelfs rechtstreeks op YouTube of Facebook publiceren.

Conclusie

Wie snel een filmpje in elkaar wil flansen, heeft voldoende aan het gratis pakket Windows Live Movie Maker, terwijl professionals kiezen voor het erg uitgebreide, maar dure Adobe Premiere Pro (CS5). Wie op zoek is naar een degelijk pakket voor een betaalbare prijs is bij MAGIX Video deluxe 17 Premium HD aan het juiste adres. Het programma biedt ontzettend veel functies waarmee u een kwalitatieve montage kunt maken. Wie geen 130 euro wil ophoesten en genoegen neemt met minder functionaliteit kan ook kiezen voor de gewone of Plus-versie voor respectievelijk net geen 70 en net geen 100 euro.

MAGIX Video deluxe 17 Premium HD

Prijs € 129,99

Taal Nederlands

Proefversie 30 dagen met gelimiteerde functies

Medium 1 dvd of 274 MB download

OS Windows XP SP2/Vista/7

Systeemeisen Pentium 4, 1 GB RAM, 1 GB harde-schijfruimte

Maker MAGIX

Oordeel 8/10

Pluspunten

Erg veelzijdig pakket

Gebruiksvriendelijk maar professioneel

Uitgebreide papieren handleiding

Extra softwarepakketten

Minpunten

Prijs

Gelimiteerde proefversie

1 Reactie(s) op: MAGIX Video deluxe 17 Premium HD

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 17 juli 2015 18:29 Anoniem
  Ik heb Magix Video deluxe 17 Premium.
  De Reisrouteplanner werkt niet meer ondanks alle aanbevelingen.
  Magix laat je verder barsten : moet je maar een nieuw programma aanschaffen en hopen dat dat weer een jaartje werkt.
  De hulp is beneden alle peil.
  Zoveel keer hulp gevraagd maar wat er precies aan de hand is: het ligt altijd aan anderen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.