Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

MAGIX Video easy 3 HD

Door: Maikel Dijkhuizen | 16 november 2011 13:17

None
Apps & Software

Met Video easy 3 HD richt MAGIX zich vooral op beginnende videobewerkers. Het is de bedoeling dat u met weinig kennis binnen een paar minuten een mooie film creëert van zelfgemaakte video-opnamen. Hiermee is dit softwarepakket een eenvoudig alternatief voor geavanceerdere pakketten als Premiere Elements en MAGIX Video deluxe.

Niet iedereen zit te wachten op ingewikkelde videobewerkingsprogramma's waarbij het uren kost om alle functies onder de knie te krijgen. Een film met de leukste fragmenten van een vakantie, verjaardag of familie-uitje hoeft natuurlijk geen veredelde Hollywood-productie te worden. MAGIX claimt dat het met Video easy 3 HD een fluitje van een cent is om razendsnel een simpele film te monteren. Hierbij is er geen voorkennis nodig, dus u kunt meteen aan de slag.

In het previewvenster ziet u meteen het resultaat van uw bewerkingen.

Video's importeren

Zodra u het programma opent, bekijkt u optioneel een introductievideo. Aan de hand van Nederlandstalige instructies passeren de mogelijkheden van deze videobewerker de revue. Aan de hand van een assistent importeert u rechtstreeks video's van een digitale camera of selecteert u lokale bestanden. Prettig is dat Video easy 3 HD alle gangbare (HD-)videoformaten ondersteunt, zoals avi, vob, mp4, mkv, wmv en AVCHD. Helaas gaat dat niet altijd goed. Op onze testmachine geeft het programma zwart beeld bij bepaalde fragmenten van dvd's (vob-bestanden). Daarnaast accepteert de software geen mov-bestanden die zijn opgenomen met een fotocamera.

Monteren

Geïmporteerde video's en audiotracks verschijnen als losse clips onderin de scènelijn. Het is niet mogelijk om media in een apart deelvenster te bewaren, voordat u video of audio definitief toevoegt aan de scènelijn. Dit maakt het lastig om overzicht te bewaren. U verandert de volgorde van de fragmenten of u splitst een clip in twee delen. Daarnaast perfectioneert u het beeld door de helderheid, kleurtinten en verzadiging aan te passen. Ook teksten, titels, audiotracks, video-effecten en overgangen voegt u vlot toe. Is de montage af, dan kiest u uit diverse uitvoeropties. U brandt het project bijvoorbeeld op een schijf of u publiceert het op Facebook. Er zijn ook voorgedefinieerde exportformaten voor iPhone, iPad en Android beschikbaar.

Kies een menu en brand de film op een blu-ray-schijf of dvd.

Conclusie

Video easy 3 HD bevat alleen de broodnodige gereedschappen. De interface is voor een videobewerker dan ook vrij kaal. Een voordeel hiervan is dat u zich niet door allerlei menu's hoeft te worstelen om de gewenste functies te vinden. Alles is direct bereikbaar. Voor een redelijke prijs haalt u een gebruiksvriendelijk programma in huis waarmee u gemakkelijk filmpjes in elkaar knutselt. Wel ondervinden we zo nu en dan problemen bij het importeren van videomateriaal. Bovendien blijft het programma regelmatig hangen, ondanks het gebruik van een testmachine met de aanbevolen systeemeisen.

MAGIX Video easy 3 HD

Prijs € 49,99

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of download

Proefversie 30 dagen (3,7 MB voor de installer)

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 1GHz-processor, 512 MB RAM, 1 GB harde-schijfruimte, minimale beeldschermresolutie 1024 x 768

Maker MAGIX

Oordeel 7/10

Pluspunten

Duidelijke Nederlandstalige instructies

Functies snel bereikbaar

Prettige gebruikersomgeving

Minpunten

Importeren videoformaten gaat niet vlekkeloos

Geïmporteerde media verschijnen meteen in de scènelijn

Software blijft soms hangen

0 Reacties op: MAGIX Video easy 3 HD

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.