MAGIX Web Designer 6

Door: Maikel Dijkhuizen | 19 november 2010 15:01

Apps & Software

Web Designer 6 is een nuttig hulpmiddel voor mensen die zonder programmeerkennis een fatsoenlijke website willen maken. Met behulp van sjablonen en een grafische vormgeving kunt u zich flink uitleven. Vervolgens publiceert u het resultaat gemakkelijk op een webserver.

Een website kunt u op twee manieren creëren. De meest voor de hand liggende methode is het kiezen van een sjabloon, die u naar eigen inzicht aanpast. Het is ook mogelijk om het project helemaal vanaf nul zelf te ontwerpen. U voegt gemakkelijk teksten, kleuren en een navigatiestructuur inclusief submenu’s toe. Nieuw in deze versie zijn de sjablonen van tientallen widgets, die u binnen een handomdraai integreert op een webpagina. Zo zet u gemakkelijk een geografisch kaartje van Google Maps of een PayPal-betaalfunctie op uw website. Ook webelementen voor Twitter, Facebook, eBay, Google AdSense, YouTube en Skype ontbreken niet. Overigens is de uitleg rondom het importeren van een YouTube-filmpje gebrekkig.

U zet via widgets interactieve elementen op uw website.

Multimedia

U implementeert eenvoudig multimedia, zoals foto’s en flash-animaties. Foto’s sleept u vanuit Windows Verkenner naar het ontwerpvenster, waarna het bestand automatisch wordt geoptimaliseerd voor webgebruik. Een flash-animatie creëert u door verschillende frames achter elkaar te zetten. Verder plaatst u mp4- en flv-filmpjes op een webpagina in een geïntegreerde videospeler. Het is hierbij verwarrend dat u de video niet in het bewerkingsvenster kunt afspelen, maar wel in de voorbeeldweergave. Aardig is de mogelijkheid om bestanden als directe download op de website aan te bieden, bijvoorbeeld pdf, doc of mp3. Het volledige project of een afzonderlijke pagina kunt u simpel via ftp uploaden naar de gewenste map op de webserver.

De software Foto Manager 9 wordt meegeleverd. Hiermee voert u eenvoudige beeldbewerkingen uit. De bediening van deze WYSIWYG-editor (What You See Is What You Get) vereist voor beginners wel wat gewenning. Na enkele uurtjes oefenen ontwikkelt u met behulp van dit betaalbare product echter een prachtige website. Bij problemen doet u een beroep op de Nederlandstalige helpfunctie. U wordt in de installatiewizard verzocht om de Ask-toolbar te installeren. Het is raadzaam om dat niet te doen, want hierin vindt u vooral reclame van andere MAGIX-producten.

U publiceert via ftp het project op de webserver van uw eigen domeinnaam.

MAGIX Web Designer 6

Prijs € 39,99

Taal Nederlands

Medium 1 dvd of 116 MB download

Probeerversie 7 dagen (116 MB download)

OS Windows XP/Vista/7

Systeemeisen 700MHz-processor, 256 MB RAM, 150 MB harde-schijfruimte, SVGA-grafische kaart met minimaal 4 MB geheugen (resolutie 1024 x 600)

Maker MAGIX AG

Oordeel 8/10

Pluspunten

Veel multimediamogelijkheden

Ruime keus aan sjablonen en widgets

Betaalbaar

Uitgebreide Nederlandstalige helpfunctie

Minpunten

Ask-toolbar

Geen eenduidige uitleg bij importeren YouTube-filmpjes

0 Reactie(s) op: MAGIX Web Designer 6

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.